Jaarverslag Activision: hoop nieuws over Call of Duty, Skylanders en meer

Jaarverslag Activision: hoop nieuws over Call of Duty, Skylanders en meer

Activision bracht gisteren haar jaarverslag naar buiten en hieruit hebben we een hoop nieuws kunnen halen over het afgelopen jaar, maar ook over het komende jaar. Grootste titel van Activision is natuurlijk Call of Duty. Met dank aan Black Ops 3 heeft de Call of Duty-serie haar grootste spelersaantal ooit bereikt. Bovendien was Black Ops 3 de nummer 1 game voor de consoles in 2015 en is Call of Duty voor het zevende jaar op rij de grootste franchise in Noord Amerika. Zo rond de feestdagen kunnen we natuurlijk weer een nieuwe Call of Duty verwachten en dit jaar is Infinity Ward aan de beurt.

Dan is er nog een andere titel die voor een hoop inkomsten zorgt bij Activision: Skylanders. Hoewel de nieuwste Skylanders: Superchargers het wat minder deed dan verwacht, komt Toys for Bob dit jaar met een nieuwe Skylanders titel. Dat de verkoopv an de game een beetje tegenviel, wijt Activision aan de grotere concurrentie binnen het toys-to-life genre. Denk hierbij aan Disney Infinity en LEGO Dimensions, en je snapt wat ze bedoelen.

Daarnaast is er nog Guitar Hero. Ook daar viel de verkoop iets van tegen en verschijnt er dan ook geen nieuwe Guitar Hero-titel in 2016. Wel blijft Activision de game ondersteunen met nieuwe content voor Guitar Hero TV. Natuurlijk werd ook Destiny genoemd. Al het nieuws over Destiny kun je ook hier bij ons op GameParty lezen.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.