Grand Theft Auto 5 meest winstgevende entertainment product ooit!

Grand Theft Auto 5 meest winstgevende entertainment product ooit!

GTA V is inmiddels al heel wat jaartjes op de markt, maar blijft ontzettend succesvol. Sinds de release in 2013 zijn er 90 miljoen exemplaren verkocht wat neerkomt op een omzet van 9 miljard dollar. De game is dus inmiddels het meest succesvolle entertainment product ooit. Elke andere game, maar ook elke film die ooit is uitgekomen is niet zo succesvol als dat GTA V is. Het bizarre is dat de game na bijna vijf jaar nog steeds ongekend populair is en nog steeds ontzettend veel verkocht wordt. 

Mede hierdoor is Take-Two niet van plan om binnenkort al op de proppen te komen met Grand Theft Auto 6. GTA 5 verkoopt namelijk ieder jaar meer dan de meeste andere games en dan komen er ook nog de inkomsten van de shark cards bij die menig gamer gebruikt om nieuwe shit te kunnen kopen in GTA Online. Zolang de oude game nog genoeg geld in het laatje brengt is er weinig haast om een nieuwe GTA op de markt te brengen. 

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.