Gratis demo van WarioWare Gold nu beschikbaar voor Nintendo 3DS

Gratis demo van WarioWare Gold nu beschikbaar voor Nintendo 3DS

Wario keert op 27 juli terug – inclusief zijn oude streken – in WarioWare Gold voor de Nintendo 3DS-systemen. Druk op knoppen, kantel het systeem, gebruik het touchscreen en blaas in de microfoon om de 300 maffe microgames te spelen van de grootste WarioWare ooit, met een mix van klassiekers uit de serie en gloednieuwe, razendsnelle uitdagingen. Je kunt vandaag al enkele van Wario’s favoriete microgames proberen door de demo te downloaden vanaf de WarioWare Gold-website of in de Nintendo eShop.
WarioWare Gold introduceert een gloednieuw, volledig ingesproken verhaal dat draait om Wario’s streken en de rijke cast aan geflipte personages. Na een lange dag schattenjagen in Luxeville – waarbij hij een kostbaar kunstvoorwerp vindt – gaat Wario naar huis om videogames te spelen en een hapje te eten… maar dan ontdekt hij dat hij blut is! Terwijl hij naar een nieuwsbericht kijkt over een goed verkopende videogame, besluit Wario om enkele oude vrienden te overtuigen om games voor hem te maken, zodat hij de lucratieve Wario Bowl games kan hosten in het Diamond City Stadium.

Spelers moeten zich een weg door de verschillende divisies van de Wario Bowl games knokken door het voltooien van reeksen razendsnelle microgames – elk in het thema van hun maker – waarna het gevecht met de eindbaas volgt. Elke set microgames biedt spelers slechts vier kansen, maar als die op zijn, kunnen ze doorgaan als ze bereid zijn om wat in-game-munten op te hoesten. Of het nu Jimmy T is met zijn gelikte danspasjes, Mona’s modieuze microgames of de retroklassiekers van 9 Volt en 5 Volt, spelers moeten altijd snel denken en scherp reageren als ze de Wario Cup – en heel veel munten – willen winnen. Maar wie is dat mysterieuze meisje dat Wario probeert te bereiken, en wat is ze van plan?

De munten die spelers in de verhalende stand hebben gewonnen door de verschillende divisies of specifieke missies te voltooien, kunnen ze meenemen naar de Arcade-stand en daar in de Capsule Machine gooien om een schat aan extra spelstanden, leuke gadgets en souvenirs voor de Toy Room te ontgrendelen, zoals:

Minigames: Probeer de hoogste scores te halen in meer dan 10 unieke minigames, inclusief Micro Golf Tour, Autograph! en Mewtroid. Er is zelfs een variant op Manhole, de klassieke Game & Watch-game.

Studio: Spelers kunnen zich als stemacteurs bewijzen door hun eigen voice-overs op te nemen voor alle ontgrendelde films.

Records: Ga lekker swingen met een selectie songs uit eerdere WarioWare-games – sommige ervan zijn zelfs in het Japans!

Elke microgame die werd vrijgespeeld in de Story-stand, kunnen spelers opnieuw spelen in Index-stand om hun scores te verbeteren. Na het voltooien van de Story-stand komt ook de extra Challenge-stand beschikbaar. Deze bevat 9 spelvarianten die een nieuwe draai geven aan de spelregels voor nieuwe uitdagingen die spelers alleen of met vrienden kunnen aangaan, waaronder:

Battle Time: In deze spelvariant kunnen twee vrienden via een lokale, draadloze verbinding tegen elkaar strijden, waarbij ze tegelijk dezelfde microgames spelen. Elke speler krijgt vier kansen, de speler die het het langst volhoudt, is de winnaar. Wanneer de vaardigheden van spelers te veel uiteenlopen, is er de mogelijkheid om het aantal kansen voor elke speler tussen 1 en 4 aan te passen.

All Mixed Up: Alle microgames komen in willekeurige volgorde voorbij. Spelers moeten constant scherp blijven als ze hun hoogste scores willen verbreken.
WarioWatch: De tijd dringt! Spelers moeten proberen binnen de tijd zoveel mogelijk microgames te voltooien. Met elke voltooide microgame verdient de speler bonusseconden, dus doe je best!

Super Hard: Dit is de ultieme uitdaging voor WarioWare-experts. Alle microgames beginnen op hoge snelheid, en die snelheid loopt tijdens het spelen alleen nog maar verder op.
Sneaky Gamer: Neem de rol aan van 9-Volt, die stiekem games in bed speelt. Houdt het bovenste scherm in de gaten om te zien of 9-Volts moeder, 5-Volt, er aankomt. Als ze hem betrapt, is je game meteen voorbij.

Druk, wrijf, draai en blaas je een weg door 300 microgames in WarioWare Gold. Dit grootste deel in de serie verschijnt op 27 juli voor de Nintendo 3DS-systemen. Download vandaag nog de demo in de Nintendo eShop.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.