Grote Splatoon 2-update levert schat aan nieuwe mogelijkheden

Grote Splatoon 2-update levert schat aan nieuwe mogelijkheden

Morgen verschijnt gratis nieuwe content voor Splatoon 2 op de Nintendo Switch. Na het downloaden van een grote nieuwe update (versie 3.0.0) voor Splatoon 2 die op 25 april beschikbaar komt, krijgen spelers toegang tot een schat aan nieuwe mogelijkheden.Tot de nieuwe content behoort onder andere de uitdagende nieuwe rang X voor de best presterende spelers in profgevecht, meer dan 100 stuks nieuwe en terugkerende uitrusting, wapenbalansaanpassingen en de terugkeer van Callie van de beroemde Squid Sisters.

Rang X is een extreem uitdagende profgevechtervaring, bedoeld voor de allerbeste spelers. Spelers die in het huidige klassement van Splatoon 2 de rang S+10 hebben, worden na het downloaden van de update automatisch als rang X geregistreerd. Spelers die rang X zijn, strijden om een X-kracht-level. Spelers met vergelijkbare X-kracht worden aan elkaar gekoppeld. Eén keer per maand worden de 500 spelers met het hoogste X-kracht in elk van de vier verschillende profgevechtstanden bekendgemaakt in de SplatNet2-sectie van de Nintendo Switch Online-app voor mobiele apparaten.

De X-kracht-levels worden elke maand gereset. Bij deze reset worden spelers waarvan hun X-kracht lager is dan een bepaalde drempelwaarde teruggezet naar S+9. Dit nieuwe systeem moedigt spelers van alle rangen aan om hun spel en vaardigheden te verbeteren, in plaats van alleen maar te focussen op het stijgen in rang.

De eerste X-kracht reset is gepland voor 31 mei, toekomstige resets zullen steeds plaatsvinden op de eerste dag van de maand. Tot deze periodieke resets behoren ook de rotatie van de 8 geselecteerde levels in elke stand – waarbij elke 2 uur 2 levels roteren – de toevoeging van nieuwe wapens en de introductie van nieuwe levels. De update van morgen brengt ook de terugkeer van het populaire level Kamp Karper en vier extra wapens.

Naast rang X levert deze nieuwe update meer dan 100 stuks uitrusting – sommige daarvan zijn nieuw, andere keren terug uit de eerste Splatoon – en nieuwe songs van Chirpy Chips, een populaire in-game chiptune-band uit de eerste game. De update voorziet ook in wapenbalansaanpassingen, bugfixes en andere verbeteringen.

De software-update markeert ook de langverwachte terugkeer van Callie van de beroemde Squid Sisters. Wanneer spelers na het downloaden van de update aan een bepaalde voorwaarde hebben voldaan, verschijnt Callie in de Weekdierenwachtpost van Octocanyon. Callie toont spelers de recente multiplayer-statistieken van hun personage.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.