Hoe Ubisoft de E3 won, een verslag

Hoe Ubisoft de E3 won, een verslag

Tijd voor de grote Ubisoft show! Heeft de Franse uitgever de voorbije weken veel van haar kruit verschoten met allerhande lekken en gedwongen onthullingen? Haalt de wereldpremiere van Assassin’s Creed: Origins bij Microsoft gisteren de angel er wat uit? Houden de stiekemerds nog enkele stevige kaarten achter de hand? Tijd om dat te ontdekken.

Openen deed Ubi met de Rabbids. De koddige beestjes zijn nog steeds lekker knuffelbaar en gaan nu de samenwerking aan met Nintendo voor een Super Mario/ Rabbids RPG. Niemand minder dan Shigeru Myamoto kwam Mario & Rabbids Kingdom Battle voorstellen. Myamoto geeft aan altijd al fan geweest te zijn van de konijntjes en dat hij zich al jaren afvroeg wat voor humor de rabbids zouden kunnen toevoegen aan de wereld van Mario. De game ziet er heerlijk kleurrijk uit zoals je zou verwachten en bied toegankelijke turnbased tactische combat. Een leuke binnenkomer die wel eens een toffe titel voor Switch zou kunnen worden op 27 augustus. 

Uiteraard staat ook de nieuwe Assassin’s Creed centraal. Assassin’s Creed Origins werd na de premiere bij Microsoft gisteren opnieuw getoond met een nieuwe trailer. Wat nu al zeker is, is dat de setting van het oude Egypte voor tonnen aan verhalen en sfeer gaat zorgen. Op vlak van gameplay lijkt vooral de nadruk op open wereld exploratie en rpg-elementen erg veel indruk te gaan maken. Na een relatief korte blik op de nieuwe Creed verschoof de aandacht naar…een racegame? The Crew 2 is een dingetje en man o man, wat is het ambitieus. Je kan niet enkel met wagens racen, maar ook dirtbikes, raceplanes, powerboats…dit wordt een race ervaring om u tegen te zeggen. Had iemand dit in gedachten toen een sequel op The Crew werd aangekondigd? Dit zou wel eens een erg sterke game kunnen worden voor Ubisoft. 

En toen waren ze daar: Cartman, Kenny, Kyle en Stan en de rest van South Park. The Fractured but Whole komt er dit najaar ein-de-lijk aan op 17 oktober in wat een heerlijke superheldenparodie moet worden. En toen werd het even raar. Ook Ubisoft komt met een VR-game genaamd Transference, met Elijah Wood in een hoofdrol…denken we. Geen tijd om daar lang bij stil te staan, want plots was daar een trailer die Skull and Bones onthult, een piratengame die verder bouwt op het sterke fundament van de naval combat uit Assassin’s Creed Black Flag, maar dan in een shared wereld waarin je samen met je vrienden op plundertocht kunt trekken. Gamers die de bootgevechten in Black Flag niks vonden blijven het best weg van deze game, maar dat het er erg sfeervol uitziet is zeker. Yoho yoho a pirate’s life for me….in de herfst van 2018. Uiteraard is geen Ubisoft persconferentie niet compleet zonder fout dansnummer om Just Dance nummer 145 te promoten. Het hoort er nou eenmaal bij. Op 20 oktober kun je terug een dansfeestje bouwen in je woonkamer. 

South Park komt niet enkel naar console maar ook je mobiel in Phone Destroyer, draagbare South Park…lijkt tof. Starlink Battle for Atlas is dan weer..bizar. Het lijkt op een sci-fi game voor jongvolwassenen die opgegeroeid zijn met jaren tachtig cartoons, maar met een Starship die je in je woonkamer moet bouwen zoals Toys to life games als Skylanders? Geen idee of dit een groot publiek gaat vinden op Switch, maar gedurfd is het zeker. Tijd voor Steep, een game waar we hier bij GameParty fan van waren omwille van de ongedwongen vrijheid ervan. In december krijgt de game een heuse uitbreiding die de Olympische winterspelen naar de game brengt. Het ongedwongene lijkt er wat af te gaan, maar misschien is dat wel goed om Steep een nieuwe impuls te geven. 

De nieuwe trailer voor Far Cry 5 zet nog maar eens in de verf hoe doodeng de setting van de game is. Ik ben nu al verliefd op de manier waarop de game het droombeeld van ruraal Amerika perverteert tot een angstdroom van religieus fundamentalisme. Met die setting heeft Ubisoft goud in handen. 

Maar wacht…het kan nog beter. Na jaren van gissen, hopen, smeken is het zo ver, Beyond Good and Evil 2 is eindelijk concreet. Het wordt een prequel die er nou echt wel aan gaat komen en we kunnen niet blijer zijn. Michel Ancel is emotioneel, ik ben emotioneel, dit is DE game van E3 en ik heb effe niets meer te zeggen. Kijk de trailer en geniet, dit wordt heftig! 

En met dat einde, die bunkerbom van emoties, wist Ubisoft een nette rode strik te binden rond een sterke persconferentie. Het is duidelijk dat de Fransen een ijzersterke line up in het vooruitzicht hebben. Dit was het beste van de E3 tot nu toe.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.