Ik speel nog steeds… Forza Horizon 3!

Forza Horizon 3

Xbox One
9.1

Geweldig

7.5

User Avg

Ik speel nog steeds… Forza Horizon 3!

Ik speel nog steeds… Forza Horizon 3!

Er zijn games die je in één ruk uitspeelt en vervolgens nooit meer, of pas na lange tijd weer, naar omkijkt en er zijn games die je triggeren om het wat rustiger aan te doen en ze stukje bij beetje te doorlopen. Free roaming-games hebben laatstgenoemde uitwerking op mij. Van ronddolen in games als GTA of de laatste Uncharted kan ik enorm genieten, maar er is één franchise waarin ongedwongen rondrijden mij het ultieme gevoel van vrijheid geeft: Forza Horizon. Deeltje drie speel ik dan ook nog steeds met grote regelmaat.

Ondanks dat Forza Horizon 2 de eerste game binnen de franchise was die voor de Xbox One verscheen, is voor mij gevoelsmatig Horizon 3 het eerste échte deel voor de nieuwste console van Microsoft. Omdat het tweede deel ook nog voor de Xbox 360 verscheen moest er mogelijk ietsje ‘ingehouden’ worden door de ontwikkelaars, ik weet niet precies waar het aan ligt. Beide zijn het heerlijke games, maar Forza Horizon 3 had en heeft het totaalplaatje wat mij betreft toch nét ietsje meer.

https://www.youtube.com/watch?v=vD1ccSM9qiA

Het tofste vind ik de variatie in omgevingen en daardoor in racetracks en auto’s waarin je kunt rijden. Er zijn langgerekte stukken asfalt, verstrekkende zandstranden, diepe modderpoelen en prachtig groene jungles om doorheen te crossen, waardoor er eigenlijk voor ieder wat wils is. Omdat je alle races die in de game zitten naar eigen voorkeur (autoklasse, raceduur et cetera) aan kunt passen krijg je een game voorgeschoteld die precies naar jouw eigen wensen is.

Een precieze tijd die ik in het spel heb zitten durf ik je niet te geven, maar dat het vele uren zijn is zeker. Normaal gesproken ben ik het type gamer dat geen uren achter elkaar speelt, maar sessies van ongeveer een half uur tot een uur gamet. Toen ik deze game net had, werden die speelsessies met gemak gerekt tot een uur of twee á drie, maar na een paar dagen was het nieuwe ervan af en het dagelijks leven ging natuurlijk ook gewoon door. Inmiddels speel ik het spel meerdere keren per week in eerdergenoemde kortere sessies van dertig tot zestig minuten. En op die manier is de game eigenlijk nóg leuker. Gewoon een stuk of vijf races doen ter ontspanning en dan weer verder met of een diepgaande RPG. Heerlijk om een spel op die manier te kunnen spelen.

Sinds de release zijn er natuurlijk wat patches verschenen, maar niet om enorm veel content toe te voegen. Een auto hier en daar, maar geen nieuwe omgevingen. Op het gebied van patches althans. In december is wel één van de in totaal twee DLC-pakketten verschenen die een extra gebied toevoegen aan de game. Blizzard Mountain, zoals het geheel heet, zorgt ervoor dat je vanaf het aanwezige vliegveld in de base-game naar een besneeuwd berggebied kunt reizen. Aldaar zijn naast de nieuwe omgeving ook nieuwe races te vinden. Zelf heb ik omdat ik het spel zo rustig aan speel deze DLC nog niet aangeschaft, maar dat die binnen afzienbare tijd op mijn Xbox One geïnstalleerd gaat worden, staat als een paal boven water.

https://www.youtube.com/watch?v=IOB0QAVUiXc

Meer dan genoeg content dus om je mee te vermaken op dit moment, overigens extra aantrekkelijk als de game eens in de aanbieding komt op Xbox Live. Een serieuze ‘bang for your bucks’. Maar er is dus nog dat tweede expansion-pack dat eraan komt, waar helaas nog niks over bekend is. Mogelijk wordt dat een pakket dat zich meer gaat focussen op nieuwe voertuigen en minder op nieuwe omgevingen om te racen. Echter is Australië, de omgeving waarin Forza Horizon 3 zich afspeelt, groot en gevarieerd genoeg om nog een extra gedeelte aan de map toe te voegen. Helaas is er op dit moment nog niks concreets door de ontwikkelaar bekendgemaakt, dus blijft het gissen. Echter, Playground Games kennende zullen ze zich er niet met half werk vanaf maken.

Voorlopig zie ik Forza Horizon 3 nog niet ingewisseld worden door een andere game als ‘rode draad’ in mijn gamend bestaan. Ik heb nog een berg content om te spelen in de base-game, daarna is er Blizzard Mountain en tegen de tijd dat ik me daar doorheen gespeeld heb, ga ik ervan uit dat het volgende expansion-pack wel verkrijgbaar is. Sterker nog, ik ga nu gelijk mijn dagelijkse sessie beginnen!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.