Informatie rondom open bèta en post-launch content Doom

Informatie rondom open bèta en post-launch content Doom

Bethesda kondigt aan dat DOOM’s open bèta zal plaatsvinden van 15 april tot en met 18 april. Om met de open bèta aan de slag te gaan, zal er geen code vereist zijn. Spelers zullen de mogelijkheid hebben zich eenvoudig in te loggen op hun platform naar keuze en de bèta te downloaden om toegang te krijgen tot Team Deathmatch en Warpath op de Heatwave en Infernal maps. Deze maps en modi zijn slechts een klein stukje van wat spelers zullen kunnen ervaren wanneer de game uitkomt op 13 mei voor Xbox One, PS4 en pc.

De DOOM-community stond er altijd al om bekend heel wat eigen content te creëren en dat wil de ontwikkelaar verder aanmoedigen met SnapMap, een innovatieve nieuwe component van DOOM gemaakt om van het creëren, delen en spelen een snelle en gemakkelijke ervaring te maken. Daarbovenop plant ID ook nieuwe content updates voor SnapMap, inclusief map modules; props en objecten; extra features en functionaliteit; AI-verbeteringen en meer. De multiplayer krijgt ook content updates in de vorm van gamemodi. Zowel de SnapMap als multiplayer updates zullen gratis zijn.

Naast de geplande gratis ondersteuning en content updates, zullen er ook drie premium multiplayer DLC packs na lancering worden uitgegeven. Deze bieden een aantal nieuwe maps, hack modules, speelbare demonen, wapens en meer. De eerste DLC zal vanaf deze zomer beschikbaar zijn en geeft toegang tot het volgende:
Drie nieuwe maps
Eén nieuw wapen
Eén nieuwe speelbare demon
Eén nieuw pantser
Eén nieuw stukje uitrusting
Nieuwe hack modules en provocaties
Nieuwe kleuren en patronen

Elke DLC pack kost € 14,99, maar ze zijn ook samen verkrijgbaar via de Season Pass voor € 39,99.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.