Internationaal FIFA toernooi verplaatst van PlayStation naar Xbox wegens constante falen PSN

Internationaal FIFA toernooi verplaatst van PlayStation naar Xbox wegens constante falen PSN

PSN, het online netwerk van Sony waarbij je op je PlayStation online kunt spelen tegen anderen, heeft de laatste tijd behoorlijk wat last van problemen. Dit brengt de nodige frustratie met zich mee onder gamers. Zo moest afgelopen weekend een groots online weekend zijn voor veel spelers met de release van Monster Hunter World en Dragonball FighterZ, maar massaal liet PSN het afweten. Mensen kwamen gewoon niet online, de service was niet beschikbaar of de game werd steeds weer uitgelogd. Duizenden klachten bij Sony als resultaat. Het heeft er zelfs voor gezorgd dat een internationaal FIFA toernooi de plannen compleet heeft om moeten gooien en het toernooi op een ander netwerk moet laten lopen. Xbox Live.


Een flinke domper. Niet alleen voor de spelers die vooral de PlayStation controller gewend zijn tijdens het toernooi, maar ook voor Sony zelf. Die hebben namelijk een exclusieve deal met FIFA waardoor een dergelijk toernooi op PlayStation plaats moet vinden.

Inmiddels draait PSN weer zoals het hoort.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.