Ironfall Invasion vanaf 13 februari verkrijgbaar in de Nintendo eShop

Ironfall Invasion vanaf 13 februari verkrijgbaar in de Nintendo eShop

Op 23 februari wordt in de Nintendo eShop van de Nintendo 3DS een project onthuld waaraan drie getalenteerde indie-ontwikkelaars drie jaar hebben gewerkt. Ironfall Invasion levert handheldspelers een spectaculaire, derdepersoons actie-ervaring met een beeldverversing van 60 beelden per seconde. Bij de lancering komt ook gratis content beschikbaar, zodat elke speler dit spel kan proberen.

Wanneer de aarde is overvallen door een buitenaards leger, plaatst Ironfall Invasion je in de soldatenlaarzen van een dappere verzetsbeweging die de planeet uit de klauwen van de Dyxides wilt bevrijden. De actie voert je over de hele wereld, met intense gevechten in stadslandschappen, ondergrondse laboratoria, diepe ravijnen en zelfs het binnenste van een vulkaan. Tijdens de gevechten moet je steeds dekking zoeken achter omgevingsobjecten en ondertussen je hartslag in de gaten houden – zodra die de 200 overstijgt, is je gevecht voorbij. Bezitters van een Nintendo 3DS-systeem kunnen de stylus op het touchscreen gebruiken voor diverse acties, zoals op vijanden richten, wapens herladen en dekking zoeken. Ondertussen kunnen spelers met een New Nintendo 3DS- of New Nintendo 3DS XL-systeem de C-stick gebruiken om in het heetst van de strijd snel en nauwkeurig op vijanden te richten.

Er zijn twee betaalde spelstanden in Ironfall Invasion – Ironfall Invasion: Campaign en Ironfall Invasion: Multiplayer.
– Ironfall Invasion: Campaign biedt toegang tot 11 levels voor één speler, aangevuld met 78 speciale uitdagingen die je ontgrendelt door te vorderen in de overkoepelende missie om de aarde te bevrijden.
– Ironfall Invasion: Multiplayer laat maximaal zes spelers tegen elkaar strijden via draadloze communicatie en online. De multiplayerstand biedt 6 verschillende arena’s, klassieke spelstanden als “3 vs. 3” en “free-for-all”. Deze stand biedt zelfs de mogelijkheid om op wedstrijden te wedden met credits in het spel, die samenhangen met de ervaringspunten en rang van een speler.

Daarnaast biedt de Survivor-stand je de kans solo te oefenen en je vaardigheden te verbeteren tegenover computergestuurde tegenstanders in diverse tijdgebonden scenario’s. Spelers kunnen de twee spelstanden apart kopen voor elk €9,99, of het complete spel voor €19,98. Wanneer je beide spelstanden apart aanschaft, krijg je toegang tot een nieuw multiplayerwapen, het HR- pistool, terwijl spelers die de twee spelstanden als één bundel aanschaffen naast het HR-pistool ook toegang krijgen tot een Jukebox-stand. Hierin kunnen ze naar de soundtrack van het spel luisteren. Vanaf de lancering kan elke speler meteen aan de slag met gratis content, waaronder het eerste level van Ironfall Invasion: Campaign plus de mogelijkheid om Ironfall Invasion: Multiplayer via draadloze communicatie en online tegen andere te spelen. De gratis multiplayerstand bevat één multiplayerarena en een beperkt aantal personages en wapens ten opzichte van de betaalde spelstand.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.