Life Is Strange krijgt digitale serie

Life Is Strange krijgt digitale serie

Legendary Digital Studios en Square Enix bundelen hun krachten voor de ontwikkeling van een digitale serie, gebaseerd op de hoog aangeschreven, meermaals bekroonde videogame Life Is Strange. Dit is bekend gemaakt door Greg Siegel, Senior Vice President of Development and Production van Legendary Digital Studios. Het project wordt ontwikkeld en geproduceerd in samenwerking met Dmitri Johnson en Dan Jevons van dj2 Entertainment, die recent de komende film Sonic the Hedgehog produceerden voor Sony Pictures. Life is Strange is bij Legendary binnengehaald door Cory Lanier die samen met Siegel het project zal leiden.

Life Is Strange volgt het verhaal van de amateurfotograaf Max Caulfield, een high-school senior die tijdens het redden van haar beste vriendin Chloe Price ontdekt dat ze de tijd kan terugspoelen. De twee raken al snel betrokken bij het onderzoek naar de mysterieuze verdwijning van medestudent Rachel Amber, waardoor een donkere kant van het leven in Arcadia Bay aan het licht komt. Naast het winnen van de BAFTA voor Best Story, de Peabody Award, Golden Joysticks Performance of the Year en The Game Awards’ Games for Impact Award, heeft Life Is Strange meer dan 75 Game of the Year-awards en -nominaties gewonnen.

Life is Strange is één van die zeldzame titels die bijzonder diepgaande personages en verhaallijnen combineert met zeer meeslepende gameplay. Daarmee leent het zich perfect voor live-action vertolkingen. Met zeer veel plezier bundelen we onze krachten met Square Enix, DONTDOD Entertainment en dj2 om de wereld van Arcadia Bay op een spannende nieuwe manier tot leven te wekken.

– Greg Siegel
We zijn trots en enthousiast om samen met Legendary een nieuwe versie van Arcadia Bay en Blackwell Academy te realiseren, inclusief onze rijke cast van realistische, geloofwaardige personages en memorabele gebeurtenissen. Nu de eerste aflevering van Life is Strange gratis is te downloaden op PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360, Mac en PC, is dit de perfecte kans om de prachtige wereld van Arcadia Bay te betreden, of een vriend ermee kennis te laten maken.

– Jon Brooke, VP Brand and European Marketing bij Square Enix

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.