Mario doet Minecraft aan

Mario doet Minecraft aan

Blokkerige dromen worden werkelijkheid. Nintendo werkt samen met Mojang en Microsoft om de wonderlijke werelden van de Super Mario series en Minecraft samen te brengen. Op 18 mei verschijnt het Super Mario Mash-Up Pack exclusief voor Minecraft: Wii U Edition als een gratis game-update. Voor het eerst kunnen spelers op dezelfde manier tegen blokkerige Hammer Bros. en Dry Bones strijden zoals ze normaal tegen Creepers en Zombies doen.

Na het downloaden van de update, krijgen bezitters van de digitale versie van Minecraft: Wii U Edition (die vorig jaar in december lanceerde) direct toegang tot de nieuwe skins, een vooraf gemaakte wereld in Super Mario-thema en een set muziekstukken en voorwerptexturen in Super Mario-thema, allemaal geïnspireerd door iconische Super Mario-games als Super Mario World, Super Mario 64 en Super Mario Sunshine.
De Wii U-versie van Minecraft bevat de volledige game, inclusief vele populaire, eerder verschenen content packs. Spelers die het Super Mario Mash-Up Pack downloaden krijgen 40 nieuwe skins in Super Mario-thema die de personages in het spel transformeren in beroemde helden als Mario, Luigi en Princess Peach en zelfs in herrieschoppers als Bowser, Wario en alle zeven Bowser’s Minions. Ook alle texturen voor de wereld en voorwerpen zijn aangepast, zodat spelers de mogelijkheid krijgen hun eigen versie van Super Mario gethematiseerde locaties te creëren binnen de wereld van Minecraft. Tijdens het bouwen kunnen spelers genieten van de bekende klanken van 15 muziekstukken uit Super Mario 64. Spelers van alle leeftijden kunnen nieuwe werelden bouwen met blokken uit de zowel herkenbare als toegankelijke Super Mario-serie.

Sinds de lancering in 2011 is Minecraft uitgegroeid tot een globaal fenomeen, met wereldwijd meer dan 70 miljoen verkochte exemplaren. De game plaatst spelers in een reusachtige, willekeurig gegenereerde wereld die ze kunnen verkennen om de grondstoffen te verzamelen waarmee ze wat ze maar kunnen verzinnen kunnen bouwen. De Wii U-versie van Minecraft biedt Off-TV Play, touchscreenfuncties en online-multiplayer.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.