Microsoft herziet 'reputation' op Xbox One

Microsoft herziet 'reputation' op Xbox One

Heb je wel eens gekeken naar je reputatie op Xbox Live? Spelers kunnen feedback geven over hoe je speelt. Ben je netjes, speel je goed je games en laat je iedereen in z’n waarde? Dan is er niets aan de hand. Scheld je graag door je headset, ruk je het internetkabeltje eruit wanneer je even niet wint of ben je onsportief? Dan kan het zomaar eens zijn dat jouw reputatie niet al te best is. Meer deed Microsoft niet echt met deze reputatie. Daar gaat met de One verandering in komen.

Wanneer je je nieuwe Xbox One start en je eigen gamertag gebruikt, zal je reputatie een reset krijgen. Je reputatie gaat naar Good. Echter, ben je ooit in aanraking geweest met Microsoft omdat er klachten over je zijn geweest? Dan kan het zomaar eens zijn dat je start op de Needs Work-rang. Je krijgt van Microsoft opnieuw de kans om je te bewijzen en speelt je weer een weg richting Good. Wanneer je toch besluit om nog steeds mensen lastig te vallen, kan het zomaar eens zijn dat jouw rang drastisch naar beneden gaat. Wanneer je deze rang bereikt, genaamd Avoid Me, ga je het merken tijdens de games die je speelt. Matchmaking zet je in de hoek en geeft je straf. Anderen hebben voorrang.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.