Microsoft werkt met computerfabrikanten aan VR-headsets

Microsoft werkt met computerfabrikanten aan VR-headsets

HP, Dell, Lenovo, Asus en Acer. Stuk voor stuk zijn het bedrijven die begin 2017 een vr-bril op de markt gaan brengen. De prijs moet beginnen bij 299 dollar. Dit heeft Microsoft aangekondigd tijdens een eigen event. Tijdens het evenement werd ook de Windows 10 Creators update aangekondigd. Deze verschijnt ook volgend jaar (ook op Xbox One). Microsoft spreekt over vr-accesoires voor deze versie van Windows. De brillen die Microsoft met de bedrijven maakt zijn compatibel met de 3D-functies die in de Windows update zitten. Microsoft gaf een demo van HoloTour, een applicatie die origineel gemaakt werd voor de HoloLens.
https://www.youtube.com/watch?v=pLd9WPlaMpY
Voor de VR-brillen zijn geen ingewikkelde instellingen nodig. Ze zijn voorzien van sensoren die jouw bewegingen moeten kopiëren. Wat de specificaties van de brillen zijn en of ze ook naar de Xbox One komen, is nog niet bekend.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.