Mighty No. 9 krijgt datum

Mighty No. 9 krijgt datum

Deep Silver en Comcept hebben tijdens TwitchCon aangekondigd dat de langverwachte, uitdagende side-scrolling actie-game van Keiji Inafune vanaf 12 februari in de winkels verkrijgbaar zal zijn.

Mighty No. 9 is bedacht door Keiji Inafune en een sterrenteam van ervaren ontwikkelaars. Het is een uitdagende side-scrolling actiegame die het gevoel van 8- en 16-bits klassiekers, zoals spelers zich die herinneren, omvormt in een frisse, moderne klassieker.

In het jaar 20XX hebben doorbraken in robottechnologie een nieuw tijdperk van vrede en voorspoed ingeluid. Geweld is alleen nog maar te vinden in het Battle Coliseum, waar robotstrijders in spectaculaire duels met elkaar op de vuist gaan. Dr. White heeft 9 robotbroers en -zussen gecreëerd, die bekendstaan als de “Mighty Numbers”. Zij vormden het populairste en sterkste robotteam in het Battle Coliseum, en eindigden altijd bovenaan in het klassement. Maar tijdens een van de wedstrijden vond er een cyberaanval plaats, waardoor ze geïnfecteerd raakten met een computervirus dat ze woest en verward heeft gemaakt. Jij speelt als Beck, de 9e telg in een gezin van krachtige robots en de enige die niet geïnfecteerd is met het mysterieuze computervirus dat mechanische wezens overal ter wereld op tilt heeft doen slaan.

Ren, spring, knal en transformeer je een weg door de 9 eerste levels (plus 3 latere levels), die je in elke gewenste volgorde kunt doorlopen. Steel wapens en vaardigheden van je vijanden om hiermee je Mighty Number-broers en -zussen uit te schakelen, en de confrontatie aan te gaan met het uiteindelijke kwaad dat de hele planeet bedreigt!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.