Minecraft: Windows 10 Edition aangekondigd

Minecraft: Windows 10 Edition aangekondigd

Afgelopen weekend vond een speciaal evenement plaats dat helemaal in het teken stond van Minecraft. Daar hebben Microsoft en Mojang een nieuwe versie van het spel aangekondigd. Minecraft: Windows 10 Edition is een compleet nieuwe versie van het spel welke volledig geoptimaliseerd zal worden voor het nieuwe besturingssysteem. Voordat deze versie verschijnt komt er echter een beta vrij. Op 29 juli kun je deze al spelen.

Wanneer je Minecraft al hebt voor je PC mag je de Windows 10 Edition gratis downloaden. Dit terwijl nieuwe spelers de game (een beperkte tijd) aan kunnen schaffen voor tien dollar. De Windows 10 Edition zal speelbaar zijn op PC’s en tablet, waarbij je steeds zelf kunt bepalen of je speelt met een controller, de muis of met het touch screen. De game is online te spelen via Xbox Live, kent lokale multiplayer en door de GameDVR kun je je eigen video’s op gaan nemen.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.