Mini Mario & Friends brengt nieuwe mogelijkheden voor je Amiibo

Mini Mario & Friends brengt nieuwe mogelijkheden voor je Amiibo

Europese amiibo–bezitters krijgen binnenkort een heel nieuwe manier om te genieten van Nintendo’s toys-to-life-serie, want op 28 april verschijnt het puzzelspel Mini Mario & Friends: amiibo Challenge op de Nintendo 3DS-systemen en Wii U als gratis download in de Nintendo eShop.

Mini Mario & Friends: amiibo Challenge is het nieuwste deel in de langlopende serie puzzelgames die begon met Mario vs. Donkey Kong en kan alleen met behulp van amiibo-figuurtjes worden gespeeld. Spelers moeten in elk level het touchscreen gebruiken om een Mini Toy voorbij vijanden en valstrikken naar de uitgang te leiden. Hiervoor kunnen spelers bijvoorbeeld platformen plaatsen die de richting veranderen waarin het speelgoedpoppetje beweegt.

De game is speelbaar met elk amiibo-figuurtje. Bij gebruik van bepaalde personages uit de Mario-serie, kan de speler met een Mini Toy van dit personage spelen. Spelers moeten de speciale vaardigheden van elk personage benutten om de amiibo-deur van dat personage te bereiken en toegang te krijgen tot nieuwe levels. Naast de uitdagingen voor Mario, Luigi, Peach, Toad en Donkey Kong, komen extra uitdagingen beschikbaar bij gebruik van Rosalina, Diddy Kong, Bowser, Bowser Jr. en Yoshi, die allemaal voor het eerst verschijnen in de Mario vs. Donkey Kong-serie.

Elk Mini-personage heeft zijn of haar eigen speciale vaardigheid: eet vijanden als Yoshi, loop over punten met Bowser Jr.’s Spike Guard, of zoek het hogerop met Rosalina’s Lunar Launch. Deze vaardigheden bieden nieuwe mogelijkheden om bepaalde puzzels op te lossen en frisse benaderingen van de standaard-levels, inclusief de kans om exclusieve tokens van personages te pakken. Met deze tokens kunnen spelers de ultieme uitdagingen van de Star World vrijspelen.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.