Mixer brengt ‘direct purchase’ optie naar streamers

Mixer brengt ‘direct purchase’ optie naar streamers

Mixer, de streamingsdienst van Microsoft, stelt binnenkort een nieuwe optie beschikbaar. Door ‘direct purchase’ kunnen mensen die naar een stream kijken het betreffende spel meteen digitaal aanschaffen. Mixer kreeg midels feedback vaak te horen dat streams steeds vaker hetgeen zijn wat spelers motiveert een game te kopen. Een toffe extra is dat wanneer jouw stream de motiverende factor is en de gamer het spel vanuit jouw stream koopt, jij een vijf procent van het aankoopbedrag gaat krijgen. Echter moet je wel eerst de ‘Direct Purchase’ optie aanvinken. De kijker hoeft de stream niet te verlaten, de aankoop gaat helemaal via Mixer in de Microsoft Store via je Xbox of Windows 10-account.

Wanneer je vaak streamt via Mixer kun je de optie aanzetten vanuit het ‘Manage Channel’-menu en daar door te klikken naar de Account Settings.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.