NBA Live 16 krijgt 'live motion'

NBA Live 16 krijgt 'live motion'

Vandaag heeft NBA Live 16 Live Motion onthuld, een gloednieuw fysisch systeem dat voor spelersbewegingen zorgt die je ook tegenkomt op een echt basketbalveld. Vóór de release van het spel op 29 september brengt EA Sport tevens een exclusieve mobiele app uit met GameFaceHD, een gebruikersvriendelijke, mobiele app voor het scannen van gezichtendie spelers de kans biedt om hun eigen gelijkenis in NBA LIVE 16 te stoppen, met hetzelfde kwaliteitsniveau als de NBA-sterren die al in het spel zitten.

Dankzij de dynamische aard van LIVE Motion in NBA LIVE 16 houden spelers controle over de beweging, zodat je nooit het gevoel krijgt dat je vastzit in een gescripte animatie. LIVE Motion, dat de afgelopen twee jaar is ontwikkeld, combineert een innovatieve benadering van motion-capture met run-time fysica om spelers de mogelijkheid te bieden op het hele basketbalveld contextgevoelige bewegingen te maken. Dankzij volledig vernieuwde pass- en vangsystemen kun je de bal met touch passing en dribble hand-offs nu precies op de gewenste plek krijgen wanneer je dat wilt. De ongekende controle in pick and roll-situaties en een gloednieuw schietsysteem bieden extra mogelijkheden voor zelfexpressie op het veld.

GameFaceHD, een exclusieve mobiele app voor het scannen van gezichten die later deze zomer uitkomt, combineert het gemak van een mobiele telefoon met realistische HD-technologie voor gezichtsscans, zodat gamers hun gezicht snel en eenvoudig op een aangemaakt personage in NBA LIVE 16 kunnen plakken. Dit proces zorgt voor een ongelooflijk realistische rendering van het gezicht van een gamer, dat direct kan worden geüpload naar het spel. In combinatie met diverse unieke aanpassingsmogelijkheden voor spelers zorgt NBA LIVE 16 voor het niveau van zelfexpressie waar spelers van basketbalgames om hebben gevraagd.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.