Nederlands bedrijf claimt patent op No Man’s Sky formule

No Man’s Sky

PlayStation 4
7.4

Goed

4.9

User Avg

Nederlands bedrijf claimt patent op No Man’s Sky formule

Nederlands bedrijf claimt patent op No Man’s Sky formule

Het lijkt er sterk op dat Hello Games en hun No Man’s Sky een nieuw juridisch robbertje vechten staat te wachten. De reden achter de nieuwe klacht schuilt in hun unieke systeem dat aan de basis ligt van de game, een procedureel generatie-systeem dat constant nieuw leven in de spelwereld schept. Een systeem dat volgens een Nederlands bedrijf niet zo uniek is omwille van het patent dat zij op die zogeheten superformule hebben lopen.

een woordvoerder van het desbetreffende bedrijfje Genicap laat weten niks van Hello Games gehoord te hebben en ook geenszins een licentie verleend heeft om de superformule te gebruiken. Woordvoerder Jeroen Sparrow geeft aan de launch van No Man’s Sky niet te willen stoppen, maar als de formule daadwerkelijk gebruikt werd moet er toch een hartig woordje gesproken worden.Voorlopig hebben Hello Games en Sony nog niet gereageerd op de aantijgingen. Na een twee jaar durende rechtszaak met Sky UK LTD over het gebruik van het woord Sky in de titel is dit een nieuwe potentiële afspraak in de rechtszaal rond No Man’s Sky die als alles goed gaat toch echt wel volgende maand in de rekken moet gaan liggen.

 

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.