Niet elke game op Switch daadwerkelijk op TV te spelen

Niet elke game op Switch daadwerkelijk op TV te spelen

De Nintendofans hebben hun hard verdiende euro’s klaar liggen. Deze week verschijnt de Nintendo Switch! En daarom druppelt er steeds meer informatie rondom het systeem binnen. Het systeem, waarbij je ’traditioneel’ op je tv kunt gamen, alsook draagbaar onderweg weet menig hart sneller te laten kloppen. Echter, nu blijkt dat niet elke game op je tv en als handheld te spelen is.

Het ritmespel Voez, een Japanse launchtitel voor de Nintendo Switch, alleen handheld gespeeld kunnen worden. Dus alsof je de game op een tablet speelt. Het spel verscheen vorig jaar voor iOS en Android en heeft een touchscreen nodig. Daarom is het niet mogelijk om de tv te gebruiken tijdens het spelen van dit spel.

Voez is tot op heden de enige game waarvan bekend is dat de gameplay niet op de tv te zien is. Het zou echter goed mogelijk zijn dat er in de toekomst meer games voor deze functie gaan kiezen.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.