Nieuwe Crackdown is geen Crackdown 3

Nieuwe Crackdown is geen Crackdown 3

Tijdens haar persconferentie op de E3 toonde Microsoft de eerste officiële beelden van Crackdown voor de Xbox One. Al snel noemde men in de media de titel Crackdown 3, iets wat volgens Ken Lobb van Microsoft Studios niet goed is. Hoewel de stijl herkenbaar is en de gameplay uiteraard aan gaat sluiten op die van voorgaande delen, speelt de nieuwe Crackdown zich af in de toekomst, flink wat jaren na het originele deel. Daarnaast is er een compleet andere omgeving. Het is volgens Lobb hooguit te zien als een ‘soort van sequel op het eerste deel’, daarom heet de game geen Crackdown 3 maar gewoon Crackdown.

Dave Jones, een van de grote mensen achter de eerste Crackdown, is wederom bezig met dit nieuwe deel. Hij werkt momenteel vooral met zijn bedrijf Cloudgine om Crackdown op een sterke manier gebruik te laten maken van cloud gaming. Het spel verschijnt ergens in 2015.
All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.