Nieuwe Unreal Tournament wordt gratis

Nieuwe Unreal Tournament wordt gratis

Ontwikkelaar Epic heeft vanavond tijdens een livestream de nieuwe Unreal Tournament aangekondigd. De game zal ontwikkeld worden voor de Windows, Linux en Mac en zal draaien op de nieuwe Unreal Engine. En misschien wel het belangrijkste: de game wordt gratis! Tijdens de live-stream werd er benadrukt dat de game niet free-to-play gaat worden, maar echt volledig gratis!

Ze gaan vanaf nu beginnen met de ontwikkeling en de community krijgt een belangrijke rol in dat proces. Er zal feedback gevraagd worden, maar gamers met mod-skills kunnen zich ook melden. Epic heeft het plan om tegelijk met de release van de game ook gelijk een hele lading aan mods en content aan te kunnen bieden dat de community heeft gemaakt. Daarom zal er bijvoorbeeld ook een marktplaats komen waar de creatieve gamers hun digitale creaties kunnen aanbieden aan de gamers, gratis of tegen een vergoeding. Epic zal daarbij een kleine vergoeding vragen, waardoor ze wel iets gaan verdienen aan de game.

Wat is jouw reactie op dit nieuws? Een gratis Unreal Tournament waar je zelf een bijdrage aan kunt leveren, zie je dat zitten?

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.