Nintendo laat Nintendo Switch voor het eerst zien: komt al maart 2017

Nintendo laat Nintendo Switch voor het eerst zien: komt al maart 2017

Eindelijk is daar de onthulling van de Nintendo NX. Of eigenlijk moeten we vanaf nu Nintendo Switch zeggen. Dat is namelijk de nieuwe naam van de Nintendo NX. De Switch zal een hybride zijn tussen een console en een handheld. Zo kun je thuis op het grote scherm spelen, maar kun je ook onderweg spelen. Nintendo heeft een drie minuten durende trailer gepost. In deze trailer zien we hoe dat switchen tussen handheld en console werkt. Ook zien we al wat games voorbij komen. Zo zien we een Mario platformer, Mario Kart, Splatoon, NBA 2K en Skyrim. Of het bijvoorbeeld een vervolg is op de Mario Kart en Splatoon van de Wii U is niet duidelijk. Het is mogelijk dat Splatoon en Mario Kart 8 de oversteek maken naar de Switch. De Nintendo Switch verschijnt al maart 2017.

Mochten we meer informatie krijgen, dan zullen we dit artikel updaten. Hoe denk jij over de Nintendo Switch?
Nintendo legt het zelf ook nog even uit:

Thuis kun je de Nintendo Switch in de Nintendo Switch-houder zetten, waarmee je het systeem op de tv kunt aansluiten. Zo kun je samen met je vrienden en familie in je woonkamer spelen. Zodra je de Nintendo Switch uit de houder haalt, wordt de handheldstijl automatisch ingeschakeld. De geweldige game-ervaring die je thuis beleefde, kun je dan onderweg voortzetten. De Nintendo Switch is voorzien van een helder HD-beeldscherm. Hiermee kun je de game-ervaring die je gewend bent van spelsystemen voor thuis ook beleven in het park, in de trein, in de auto of bij een vriend thuis.

Aan weerszijden van de Nintendo Switch zitten Joy-Con-controllers die je kunt losmaken. Als je in je eentje bent, kun je in iedere hand een Joy-Con-controller houden. Als je met z’n tweeën bent, kan iedere speler er één gebruiken. Als je meer dan twee Joy-Con-controllers hebt, dan kun je zelfs met een grotere groep spelers aan de slag. Je kunt de controllers gemakkelijk opnieuw vastmaken aan het systeem of aan de Joy-Con-houder, die aanvoelt als een traditionele controller. Indien gewenst kunnen spelers er ook voor kiezen om gebruik te maken van een Nintendo Switch-Pro-controller in plaats van de Joy-Con-controllers. Vrienden kunnen ook samenkomen met hun Nintendo Switch-systemen voor een potje competitieve multiplayeractie.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.