Nintendo niet de reden voor verwijdering Flappy Bird

Nintendo niet de reden voor verwijdering Flappy Bird

De game Flappy Bird heeft afgelopen week veel aan populariteit gewonnen. In de game speel jij een vogeltje die tussen pijpen moet proberen te vliegen. De game ziet eruit als een mario-game maar is inmiddels uit de Appstore en Google Play Store verwijderd. De maker had er geen zin meer in omdat zijn simpele leven hierdoor geheel veranderd was. Na het aankondigen van het verwijderen van de game ontplofte onder andere Twitter. Veel mensen stuurde doodbedreigingen naar de maker en foto’s met bijvoorbeeld een geweer in in mond.

Het gerucht ging rond dat de game offline moest omdat het teveel op mario-games leek van Nintendo. Normaal gesproken reageert de big N niet op geruchten maar hiervoor maakte zij een uitzondering. Een woordvoerder van Nintendo verteld het volgende:

Normaal gesproken zullen wij nooit ingaan op geruchten en speculaties, maar we hebben de speculatie al ontkracht.

Hiermee bedoeld ze dus de geruchten dat Nintendo de Flappy Bird-maker verzocht heeft de game uit de Appstore en Google Play Store te halen. Toch denken de meeste mensen nog steeds dat Nguyen, de maker van Flappy Bird, de game offline gehaald heeft vanwege aanhoudende beschuldigingen van plagiaat. De maker verdiende $50.000 dollar per dag door advertenties in de game.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.