Nintendo stopt met Club Nintendo

Nintendo stopt met Club Nintendo

Iedereen die wel eens een Nintendo-titel in de winkel heeft gekocht heeft vast ook wel de Club Nintendo kras-code gezien. Vanaf 2002 kon je die codes vinden in onder andere GameCube, Wii en DS-titels. Maar Club Nintendo gaat er mee stoppen. Vanaf 1 april stopt Nintendo geen codes meer in verpakkingen. En op 30 september stopt Nintendo de service helemaal. Dan is het ook gedaan met je sterren. Wel geeft Nintendo aan dat zij met een alternatief komen. Ook zullen er in de komende maanden meer producten in de sterrencatalogus komen, zodat je nog iets leuks kunt uitzoeken voor je verzamelde sterren. Een overzicht:

Stopzetting Club Nintendo – Overzicht

1 april 2015: vanaf deze dag stopt Nintendo geen productregistratiekaarten meer in de verpakking van in de winkel verkrijgbare games, dus je kunt die niet bij Club Nintendo registreren. Je kunt nog wel productregistratiekaarten vinden bij games die al vóór deze datum op voorraad waren.
20 april 2015: op deze dag kun je geen digitale producten meer registreren, die je in de Nintendo eShop hebt gedownload. Na deze datum zullen producten die je in de Nintendo eShop hebt aangeschaft, niet langer verschijnen op de Club Nintendo-pagina met je geregistreerde games en systemen. Daarnaast zullen er niet langer enquêtes beschikbaar zijn voor downloadsoftware.
30 september 2015: het Club Nintendo-programma wordt beëindigd. Vanaf deze dag kunnen zich bijvoorbeeld geen nieuwe leden meer aanmelden, kunnen geregistreerde leden niet langer inloggen, kun je geen sterren meer verdienen en kun je geen sterren meer inwisselen voor artikelen in de sterrencatalogus.

Alle informatie over de stopzetting vind je overigens hier!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.