Nintendo Switch mist backwards compatibility, externe harde schijven en achievements

Nintendo Switch mist backwards compatibility, externe harde schijven en achievements

De mensen achter Kotaku hebben de mogelijkheid gehad om de mensen van Nintendo te mogen interviewen rondom de Switch. Hierbij kwamen nieuwe details aan het licht. Zo zal de Switch geen backward compatibility aan boord hebben. Je kunt dus niet je Gamecube, Wii en Wii U-games opnieuw spelen op het apparaat. De controllers en accessoires van eerdere consoles worden ook niet ondersteund. Op de vraag of eerder gekochte games in de Virtual Console wel speelbaar blijven op de Switch kwam het volgende antwoord:

The Nintendo Switch system is not backward compatible with games designed for other systems, and is not currently compatible with controllers designed for other systems. […] We have nothing to announce regarding Virtual Console or other types of digital purchases at this time.

Mogelijk zal Nintendo wel de ondersteuning voor oude controllers in een later stadium alsnog toevoegen. Backward compatibility lijkt er echter gewoon niet in te zitten. Net zoals de mogelijkheid om een externe harde schijf aan te sluiten. Niet aanwezig bij de launch van de console. En ook zijn er geen achievements / trophies te behalen tijdens het spelen van de games. Wel kun je met de Share-knop screenshots maken en delen. Video opnemen is niet mogelijk. Nogmaals laat Nintendo weten dat we voorlopig ook geen dienst als Netflix op de Switch hoeven te verwachten.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.