Offline spelen in nieuwe singleplayer modus voor SimCity

Offline spelen in nieuwe singleplayer modus voor SimCity

Maxis bevestigt vandaag dat de ontwikkelaar de testfase ingaat met een singleplayer modus voor SimCity. Deze singleplayer modus geeft je de mogelijkheid altijd en overal te kunnen spelen, zonder actieve internetverbinding. Hij komt beschikbaar als een gratis download voor huidige en toekomstige spelers en is onderdeel van update 10.

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen.

SIMCITY OFFLINE KOMT ERAAN!

Dat wil ik heel lang zeggen, dus mijn excuses dat ik jullie niet eerst een gelukkig nieuwjaar heb gewenst.

Offline komt in de vorm van Update 10 gratis beschikbaar voor alle spelers van SimCity. Alle eerder gedownloade content is altijd en overal beschikbaar, ook zonder een internetverbinding. We bevinden ons in de eindfase van de ontwikkeling. Natuurlijk willen we dat jullie het zo snel mogelijk kunnen spelen, maar we brengen het pas uit als het tot in de puntjes is afgewerkt. Wat betekent dat? Kort door de bocht; testen, testen en nog eens testen. Het einde van ons werk aan Offline komt in zicht. Daarna mag een aantal van onze meest hardcore spelers er mee stoeien, de testers. Deze groep vrijwilligers stelt Offline flink op de proef voordat we het uitbrengen.

Het is belangrijk om de basis van de game ongewijzigd te laten. Ik kan jullie dan ook vertellen dat Offline in de kern dezelfde game is als de onlineversie. Je kunt regio’s dus nog steeds in je eentje spelen en de multiplayer met mensen van over de hele wereld. Nieuw is dat je het speltype voor 1 speler offline kunt spelen. In dit speltype is niks gewijzigd aan de content, het regiospel en de gameplay. Omdat je spellen in dit speltype lokaal zijn opgeslagen, kun je naar hartenlust opslaan en laden. Ons team zal binnenkort in een nieuwe blog de volledige details uit de doeken doen, dus blijf ons volgen.

Wat betekent dit voor de onlineversie? Alle voordelen van een internetverbinding blijven van kracht, zoals toegang tot de multiplayer, de internationale markt en klassementen. En al je eerder opgeslagen steden en regio’s zijn nog steeds toegankelijk als je online inlogt.

Offline biedt grote mogelijkheden voor onze geweldige community van modders. Zij kunnen het spel aanpassen zonder dat dit ten koste gaat van de onlineversie. Het modden heeft ons in het verleden veel gebracht. We zijn dan ook ontzettend benieuwd waarmee jullie op de proppen komen. Lees deze thread voor meer informatie over het Centraal Station van Oppie85 dat je nu in je game kunt stoppen. Als je je eigen content wilt maken, raden we je aan om het te bekijken.. Om jullie op weg te helpen, brengen we een aantal tutorials uit die duidelijk maken hoe we bepaalde content hebben gemaakt. Hopelijk weten we jullie daarmee te inspireren.

Dat was het voor nu. Binnenkort kun je meer informatie verwachten over Offline. Daarin leggen we uit hoe het allemaal werkt. Laat vooral van jullie horen op Twitter @EAGamer, Ik ben altijd benieuwd naar jullie feedback.

Ik dank je voor je aandacht, ook namens de rest van de studio. We hopen dat jullie Offline voor SimCity zo snel mogelijk kunnen spelen.

– General Manager of the Maxis Emeryville studio Patrick Buechner

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.