Old School RuneScape vanaf 30 oktober op smartphones en tablets

Old School RuneScape vanaf 30 oktober op smartphones en tablets

Jagex heeft bekendgemaakt dat Old School RuneScape vanaf dinsdag 30 oktober speelbaar zal zijn op iOS- en Android-apparaten. De MMORPG biedt een volledige platformonafhankelijke ervaring op mobiel en pc en is beschikbaar voor zowel ‘members’ (abonnees) als niet-members. De langverwachte aankondiging komt na de uitgebreide en succesvolle ‘Members Only Beta’ van deze zomer en de soft launches in Canada en Scandinavië, waar ruim 500.000 Android-spelers hun avonturen op mobiele apparaten hebben kunnen voortzetten. Phil Mansell, Chief Executive Officer bij Jagex, zei het volgende:

De RuneScape-community wil al lange tijd onze games op zowel PC als mobile spelen, dus we zijn verheugd om aan te kondigen dat Old School RuneScape binnenkort beschikbaar is op iOS- en Android-platformen. De lancering van Old School RuneScape op mobiele apparaten is ongelooflijk belangrijk voor het aanhoudende succes van Jagex. Zeker in de komende jaren, waarin we onze ambitie om de ‘Home of Living Games’ te worden gaan realiseren.

De aankondiging volgt op de recente lancering van Jagex Partners. Dit is een initiatief dat gericht is op het helpen van externe studio’s bij het uitgeven en opereren van live games. Naast toegang tot diensten voor bijvoorbeeld gebruikersacquisitie, analyses en digitale marketing, profiteren Partner Studio’s ook van een gepatenteerd technologisch platform dat partnertitels integreert in het operationele ecosysteem van Jagex. Zowel Jagex Partners als de lancering van Old School RuneScape op mobiele telefoons zijn belangrijke mijlpalen in de evolutie van het bedrijf naar de ‘Home of Living Games’. Neil McClarty, Vice President of Product Management bij Jagex zei:

Het ontwikkelteam heeft onvermoeibaar gewerkt aan verschillende uitdagingen om Old School RuneScape naar mobiele platformen te brengen. Of dat nu ging om ervoor te zorgen dat het spel net zo natuurlijk aanvoelt op mobiele apparaten als op PC, of beschikbaar is op zoveel mogelijk mobiele apparaten. Die inspanning heeft zijn vruchten afgeworpen, want we hebben ongelooflijke reacties ontvangen van de groeiende community die de bètatests heeft gespeeld. We zijn erg blij dat we eindelijk kunnen aankondigen wanneer Old School RuneScape volledig beschikbaar zal zijn.

Sinds de eerste keer dat er een prototype van Old School RuneScape op mobiel werd getoond tijdens RuneFest 2017, heeft het ontwikkelingsteam van Jagex nauw samengewerkt met de community om ervoor te zorgen dat het dezelfde meeslepende ervaring biedt, ongeacht het platform of apparaat. De top-level interface is verfijnd en geoptimaliseerd op mobiele apparaten, waaronder de introductie van een aanpasbare sneltoets en intuïtieve bediening op het touch screen. In lijn met de toegankelijkheid waar de RuneScape-franchise om bekend staat, kunnen spelers op apparaten met Lollipop (Android 5) en iOS 10 hun Old School-avonturen in de wereld van Gielinor op de bank of onderweg starten of voortzetten.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.