Ontdek vanaf morgen de wereld van Toy Pokémon in Pokémon Rumble World

Ontdek vanaf morgen de wereld van Toy Pokémon in Pokémon Rumble World

Pokémon Rumble World is een spel dat voor de Nintendo 3DS-familie kan worden gedownload. Het spel zit boordevol Pokémon tegen wie spelers kunnen vechten of die ze tot vriend kunnen maken! Alle 719 soorten Pokémon die zijn verschenen in de videospellen tot aan Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire zijn erin te ontdekken en te verzamelen. Zelfs megageëvolueerde Pokémon voegen zich in de strijd, evenals Primal Groudon en Primal Kyogre, wat een primeur is in de Pokémon Rumble-serie!

Het verhaal speelt zich af in het Kingdom of Toys en begint met de situatie dat het personage van de speler voor de koning moet verschijnen. Hij begroet de Personal Mii van de speler en legt uit waarom hij zo geïrriteerd is dat hij maar één Pikachu bezit. Hij vertelt ook over een mysterieuze tovenaar die wel tien Pokémon bezit! De koning is boos op deze tovenaar en vraagt jouw hulp om ervoor te zorgen dat hij er elf in bezit krijgt. Daarnaast wil hij jouw hulp om die tovenaar eens goed de les te lezen door nog meer Pokémon te verzamelen. En zo gaat onze held, vergezeld door de enige Pikachu van de koning, vanuit Castle Town met een heteluchtballon op weg naar onbekende streken waar zich allerlei wilde Toy Pokémon bevinden!

Tijdens hun avontuur worden spelers uitgedaagd om bevriend te raken met zoveel mogelijk Pokémon en deze te verzamelen. Als beloning hiervoor krijgen zij een hogere Avonturiersrang. Naarmate de Avonturiersrang van de speler stijgt, biedt de in-game-shop steeds meer opwindende items, en treden in de diverse fases steeds sterkere Pokémon op.

Maar er verschijnen niet alleen maar Pokémon in Pokémon Rumble World. In het spel van de spelers verschijnen Mii-personages, evenals de Mii-personages van spelers die zij op hun weg aantreffen! Het is voor het eerst in de Pokémon Rumble-serie dat Pokémon- en Mii-personages samen op avontuur gaan. Dit is mogelijk doordat spelers met hun Nintendo 3DS- of 2DS-systeem verbinding maken met internet en zo StreetPass activeren. Op die manier kunnen Mii-personages die van heinde en ver komen elkaars stad bezoeken en elkaar ondersteunen in toekomstige gevechten.

Onderweg verzamelen spelers Pokédiamanten waardoor ze sneller vooruitgang boeken. Hierdoor kunnen ze hun avontuur nog leuker maken en hun missie vergemakkelijken om meer Pokémon voor de koning te verzamelen. De diamanten kunnen worden ingewisseld om tochten te maken met heteluchtballonnen en ze kunnen hiermee kleren uitkiezen voor Mii-personages. Daarnaast kunnen ze zelfs ballonnen die na gebruik zijn leeggelopen, sneller dan normaal opnieuw oppompen. Ze kunnen ook worden gebruikt om in een fase verder te spelen nadat de HP van een Pokémon opraakt. Er zijn diverse manieren waarop spelers Pokédiamanten kunnen verzamelen. Ze krijgen er een paar aan het begin van het spel of wanneer ze spreken met bezoekende Mii-personages die naar Castle Town of een fase komen via StreetPass . In-game-aankopen zijn verkrijgbaar waarmee je sneller vooruitgang in het spel kunt boeken. Spelers kunnen ervoor kiezen om Pokédiamanten via Nintendo eShop in de winkel in Castle Town te kopen.

Pokémon Rumble World kan gratis worden gedownload vanaf 8 april 2015. Het spel kan volledig en zonder kosten worden gespeeld. Spelers hebben ook de mogelijkheid om items te kopen waardoor zij sneller vooruitgang in het spel boeken.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.