Osome Studio kondigt White Night aan

Osome Studio kondigt White Night aan

De onafhankelijke ontwikkelaars van OSome Studio kondigt White Night aan. De survival horror game is vanaf 4 maart exclusief te downloaden voor PlayStation 4 en Windows PC, Mac en Linux via Steam. Op 6 maart verschijnt de game voor Xbox One.

White Night speelt zich af in de jaren dertig van de vorige eeuw en put uit de rijke traditie van de film-noir. De game combineert third-person actie, exploration en puzzeloplossend vermogen met de intense spanning van old-school survival horror. Na een bijna-dodelijk auto-ongeluk ga je als speler in het holst van de nacht op zoek naar hulp. Je komt aan bij een duistere mansion en wat begon als een zoektocht naar hulp slaat om in een wanhopige queeste. Het landhuis heeft een heftig verleden en het is aan de speler om al de geheimen die daaraan ten grondslag liggen op te lossen.

White Night’s stijlvolle zwart-wit vormgeving speelt een centrale rol. Het is meer dan alleen de look, de vormgeving heeft een duidelijke functie in de game. Licht splijt de duisternis en legt zo verborgen paden en aanwijzingen bloot. Maar tegelijkertijd is het licht een hulpbron waar je als speler voorzichtig en verstandig mee moet omgaan. De filmische sfeer van White Night wordt versterkt door een aangrijpende soundtrack en ijzingwekkende voice-over.
All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.