Pagan Online preview

Pagan Online preview

Welke game zeg je?

Pagan Online is een ARPG die mij deed denken aan Warcraft 3: The Frozen Throne maar ook zeker elementen heeft die op Diablo en Path of Exile lijken.

Het verhaal speelt zich af in de Slavische mythologie alwaar de goden niet meer heersen in de Pantheon. Hoe of wat precies is gebeurd laat ik geheim en is aan jou om zelf te ervaren.

De game heeft een korte tutorial om je kennis te laten maken met de wereld van Pagan Online. Het vertrouwde WASD movement is terug en je muis gebruik je alleen om te mikken en je skills te gebruiken of door je inventory te bladeren/scrollen. Dit werkt allemaal zeer goed en het menu is erg overzichtelijk en prettig om naar te kijken.

Zoals gezegd neemt de game je dus aan de hand doormiddel van een tutorial, deze is erg duidelijk en introduceert je in de story van Pagan Online. De story is zeer goed opgebouwd en erg leuk om te volgen. Doormiddel van cut scenes en af en toe een beetje tekst wordt de story verteld. Vervelen hoef je je niet snel te doen, de campaign bevat rond de 50 uur aan gameplay. Ben je daarmee klaar, dan begint het grinden voor de gear op hogere moeilijkheidsgraden pas.

Waar de meeste ARPG’s het vooral van drops moeten hebben (en die zijn er genoeg) droppen er ook crafting materialen in Pagan Online. Er is er dus een heus crafting systeem, en deze is een goed voorbeeld van hoe het moet zijn. Beetje grinden voor de materialen om zo een item te maken met hopelijk de goede rolls. Toch niet de roll die je wil, dan reforge je het item toch gewoon. Ja, ook reforgen is mogelijk en dit brengt dus honderden tot duizenden opties met zich mee.

 

Heroes & Skills

Er zijn op dit moment 8 verschillende heroes waar je uit kan kiezen. Elke hero heeft natuurlijk weer zijn eigen skillsets. Zo is er bijvoorbeeld Istok, Istok is een eigenlijk gewoon een tank. Hij heeft de skills die een tank nodig heeft. De andere heroes variëren van close combat dps tot elemental ranged dps en een ranger met een pet.

De skills die je krijgt (welgeteld 8 stuks) zijn allemaal behaald op level 12. Daarna level je ze zodat de range groter wordt of dat je meer damage doet.

Dit voelt wel wat mager, op lvl 12 al de beschikking over al je skills, ik had alle skills dus al voordat ik klaar was met het eerste hoofdstuk.

Wel een paar minpuntjes

Gedurende mijn playsessies kreeg ik vaak een “Waiting for server” bericht als ik items wilde verkopen, dit brengt ergernis met zich mee en zal dus echt uit de definitieve versie moeten verdwijnen.

Verder had ik ook nog last van enkele sound issues gedurende ingame cut scenes en een character die gedurende een cut scene plots verdween.

Voice Acting heeft ook nog hier en daar verbetering nodig, sommigen zijn echt spot on en brengen iets extra’s aan de verhaalbeleving, terwijl anderen je volledig uit het verhaal halen. Om een voorbeeld te noemen, er is een High Priest die eruitziet als een oude man van 80, maar de stem heeft van een 20-jarige knul. En dat is helaas niet de enige die niet klopt.

En dan komen we op mijn grootste minpunt uit, de maps. Wat ik heb gespeeld van de game ben ik alleen maar kleine maps tegengekomen, 5 tot 10 minuten max per map om de enemies te verslaan en je bent klaar, dan kun je weer terug naar je kamp (Pantheon) en craft/sell/upgrade je weer verschillende items. Dan gaan we weer naar de volgende map. Dit voelde te simpel en werd voor mij al snel redelijk saai. Daarbij is het bevestigd dat de game co-op krijgt, tot een max van 4 spelers. Maar ik zie 4 spelers niet tegelijk op een map spelen. Dat is te onoverzichtelijk door de grootte van de maps.

 

Pagan Online heeft nog werk te verzetten.

Hoewel de game zeker wel leuk speelt, zijn er te veel minpunten tot op heden om te zeggen dat dit echt goed is. Het lijkt erop dat je snel bent uitgekeken op de game wat erg jammer is aangezien de game zeker potentie heeft.

 

We zullen dus niks anders kunnen doen dan nog even wachten op de final release om te zien wat er nog gaat veranderen, met de juiste aanpassingen is dit zeker een game om in de gaten te houden voor elke ARPG-liefhebber.

Preview geschreven door Brian Bloemendal

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.