Pikmin 4 verschijnt 21 juli

Pikmin 4 verschijnt 21 juli

Vanaf morgen, 21 juli 2023, komen nieuwe avonturen tot bloei in Pikmin 4 voor de Nintendo Switch. Wanneer een groep ruimtereizigers komt vast te zitten op een verre planeet, moet jij als nieuwste rekruut van het reddingsteam ze proberen te redden. Door de noodsignalen van de schipbreukelingen te volgen, dring je steeds verder door in een wonderlijke wereld vol vreemde wezens. Gelukkig leven er naast de vele vijanden ook vriendelijke wezens in deze wereld.

Werk samen met de Pikmin! Deze vlijtige hulpjes zijn misschien klein van stuk, maar samen staan ze sterk. Met hulp van de Pikmin ga je in uitgestrekte gebieden op schattenjacht. Versla wilde beesten, kraak puzzels en red de gestrande reizigers.

Je kunt Pikmin kweken, verzamelen en commanderen om kleine en grote taken te voltooien. Pikmin zijn er in allerlei vormen, maten en kleuren. De rode zijn bijvoorbeeld bestand tegen vuur en hebben krachtige aanvallen, terwijl de nieuwe ijs-Pikmin van alles kunnen bevriezen, zoals vijanden en waterpartijen, en de vreemde nieuwe gloei-Pikmin in het donker leven en vijanden kunnen verblinden.

ijdens je avontuur krijg je gezelschap van de schattige reddingshond Otsjin. Deze trouwe makker kan obstakels slopen, zware objecten verplaatsen en jou samen met een hele groep Pikmin op zijn rug dragen. Otsjin kan ook leren springen, zwemmen, vijanden bestormen, en meer.

In grotten, die overal op de planeet te vinden zijn, staan je puzzels, vreemde wezens en sterke bazen te wachten. In deze donkere diepten verloopt de tijd anders, dus verken zulke plekken op jouw eigen tempo. 

Ben jij een doorgewinterde planetenverkenner die op zoek is naar een uitdaging? Ga dan op nachtexpedities vol gevaren en agressievere wezens! Het is jouw taak om gebouwen te verdedigen die gloeinectar bevatten. Deze waardevolle substantie is erg geliefd bij vijandige wezens.

Ben jij enorm georganiseerd? Heb jij efficiëntie hoog in het vaandel staan? Stel die vaardigheden op de proef in Dandori-duels – in je eentje of tegen een andere speler op hetzelfde spelsysteem. Tijdens deze gevechten moeten spelers binnen de tijd meer objecten verzamelen dan de tegenstander om te winnen en de schipbreukelingen te redden.

In de Nintendo eShop is een gratis demo van Pikmin 4 verkrijgbaar, zodat spelers dit even boeiende als bloeiende avontuur alvast kunnen proberen. Alle gemaakte vorderingen kun je later overzetten naar de volledige game. Nog nooit Pikmin gespeeld? Dan is dit een ideaal instappunt voor iedereen die wil ontdekken wat er zo leuk is aan Pikmin!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.