PlatinumGames werkt aan een revolutionaire actiegame

PlatinumGames werkt aan een revolutionaire actiegame

Tijdens het Bitsummer panel in Kyoto, Japan hadden Platinum-oprichters Atsushi Inaba en Hideki Kamiya het over de toekomst van de ontwikkelaar. Uiteraard was er aandacht voor Bayonetta 3, maar er werd ook reeds verteld dat PlatinumGames eveneens werkt aan een topsecret actiegame die het actiegenre op zijn kop moet gaan zetten. Dat zijn uiteraard sterke statements om te maken, maar wanneer de makers achter games als Vanquish en Nier: Automata zulke uitspraken doen spitsen we uiteraard de oren.

Tijdens het gesprek was er ook aandacht voor de bedrijfsfilosofie van Platinum, die er uit bestaat om budget te spreiden over diverse projecten met een gemiddeld budget om risico’s te vermijden, in plaats van te focussen op één grote game die mogelijk niet genoeg winst weet te maken. Ook werd er even gehint naar een mogelijke port van The Wonderful 101 naar Switch. Dat er nog een leuke toekomst in het verschiet ligt voor fans van de Japanse ontwikkelaar, dat is in elk geval zeker.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.