Pokémon GO Plus vanaf 16 september verkrijgbaar in Europa

Pokémon GO Plus vanaf 16 september verkrijgbaar in Europa

Pokémon GO Plus is een klein draagbaar apparaat dat spelers Pokémon GO laat spelen zonder dat ze op hun smartphone hoeven te kijken. Dit accessoire is in Europa vanaf 16 september verkrijgbaar.

Pokémon GO Plus is compatibel met zowel iOS als Android. Het apparaat maakt via Bluetooth low energy contact met mobiele telefoons en wijst spelers op nabije Pokémon en PokéStops. Wanneer een Pokémon in de buurt is, zal het apparaat trillen en gaat een groen lampje knipperen. Spelers kunnen vervolgens de knop van het apparaat indrukken om een Poké Ball te gooien. Als de Pokémon is gevangen, gaat het apparaat knipperen en trillen.

Wanneer de Pokémon GO Plus in de buurt komt van een PokéStop zal het apparaat trillen en gaat een blauw lampje knipperen. Spelers kunnen dan op de knop van de Pokémon GO Plus drukken om voorwerpen te ontvangen. Pokémon GO Plus kan gebruikt worden terwijl Pokémon GO op de achtergrond draait.

Vanaf vandaag is Pokémon GO Plus te bestellen bij de Nintendo Online Store. Binnenkort volgt informatie over andere verkooppunten. Mensen met een Apple Watch kunnen op hun apparaat een soortgelijke ervaring krijgen.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.