Project CARS 2 voegt halve eeuw aan Ferrari-geschiedenis toe

Project CARS 2 voegt halve eeuw aan Ferrari-geschiedenis toe

Slightly Mad Studios en Bandai Namco kondigen aan dat Ferrari een plek krijgt in Project CARS 2. Project CARS 2 zal tien realistisch nagemaakte Ferrari’s bevatten. De game komt uit op 22 september 2017 voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

Ferrari is al ruim 80 jaar toonaangevend in de motorsport en komt nu op authentieke wijze naar racegame-franchise Project CARS 2. Verwacht een serie historische, klassieke en huidige modellen die zorgvuldig zijn geselecteerd om de passie, de technologie en de roemrijke geschiedenis van het merk te vertegenwoordigen.

Zo kun je rijden in misschien wel de mooiste auto die ooit geraced heeft, namelijk de Ferrari 330 P4 uit 1967, of Ferrari’s hedendaagse GT warrior, de 488 GT3. Stap ook in iconische Ferrari’s als de Ferrari 288 GTO uit 1984 (de eerste supercar die de 300km/h-barrièrre aantikte), de F40LM uit 1989 (de GT-versie van de eerste supercar die 370km/h haalde) en Maranello’s huidige hypercar, LaFerrari!

“Kiezen uit ruim 80 jaar aan Ferrari’s motorsportgeschiedenis was een hele leuke uitdaging,” zei Stephen Viljoen, Game Director voor Project CARS 2. “Na Project CARS 1 was het nummer één verzoek van onze fans om Ferrari naar de game te brengen. We zijn trots en blij dat we dit legendarische merk aan onze franchise toe hebben kunnen voegen. Het authentiek namaken van de besturing en legendarische performance was een topprioriteit voor ons.”

“Het is fantastisch nieuws voor onze coureurs dat Ferrari nu in Project CARS 2 zit,” zei Andy Tudor, Creative Director bij Slightly Mad Studios. “Maar het brengt ook een aantal unieke uitdagingen. Omdat de verwachtingen zo hoog gespannen zijn, voelden we een grote verantwoordelijkheid om de ‘feel’ van de Ferrari’s goed naar de game te brengen. Fans van zowel Project CARS 2 als Ferrari verwachten iets bijzonders, dat de in-game auto’s ze laat beleven hoe het is om in een aantal van Maranello’s beste auto’s ooit te rijden. We kunnen niet wachten om onze coureurs aan de slag te laten gaan met deze Ferrari’s en ze te laten ervaren wat we hebben bereikt. Deze auto’s zijn echt speciaal.”

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.