PSN sub-account upgradebaar naar master-account

PSN sub-account upgradebaar naar master-account

Bij de introductie van de PlayStation 3 was het mogelijk om twee verschillende soorten PlayStation Network accounts te maken. Simpel gezegd krijgt de beheerder van de console een ‘Master Account’ en alle andere gebruikers een ‘Sub Account’. Hiermee was het moglijk om als beheerder de andere accounts een beetje onder controle te houden, iets wat wel verstandig is bij de jongere gamers.

Tegenwoordig word die onderscheiding echter bijna niet meer toegepast, behalve op het PlayStation Network wat voor mensen met een sub-account belemmeringen op kan leveren. De community kwam met feedback en Sony reageert daar nu op. Vanaf nu is het voor iedereen mogelijk om hun sub-account een upgrade te geven naar een master-account.

Als je een sub-account hebt is het mogelijk dat er restricties op je account zitten. Denk bijvoorbeeld aan een maximaal besteedbaar bedrag per maand of geen gameplay mogen uitzenden. Mocht je dus je account willen upgraden dan kan dit nu, hier vind je hoe je dat precies moet doen.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.