Ready Director One?

Ready Director One?

Films en games, het is lang niet altijd een goede combinatie. Games van films zijn vaak een haastproduct, gericht om zo snel mogelijk even mee te liften op het succes van de film. Ook een film gebaseerd op een game scoort lang niet altijd lekker. Toch blijft games en films een combinatie die maar terug blijft komen. Bekijk vooral ook eens de gamefilm reviews van collega Bas van Dun. Maar met Ready Player One in aantocht blijft de vraag: wat willen we eigenlijk zien qua games in films? Of eigenlijk beter gezegd, wat wil ik graag zien in films? Het blijft natuurlijk heel erg subjectief wat smaak is voor iedereen. Maar laat me je meenemen naar zo maar wat ideetjes die in mijn hoofd rondspookten.

Far Cry, maar dan een echte goede film!
Ja, ik weet het, Far Cry heeft ooit al een film gekregen. Maar dat was een film van Uwe Boll, dus dat telt sowieso al niet. De film scoort dan ook een ruime 3 op IMDB, dus echt goed kunnen we de film inderdaad niet noemen. Dat terwijl het Far Cry universum zich in mijn ogen heel goed leent voor een vette film. Denk maar eens aan het verhaal van Far Cry 3. Ik zou best wel wat meer achtergrondinformatie over die gekke Vaas willen hebben. Een prequel voor Far Cry 3 in de vorm van een film, ik zie het wel zitten.
Sowieso moet het hele team achter Far Cry wel een goede flim kunnen schrijven. Of in ieder geval een goed idee voor een film kunnen bedenken. Far Cry blinkt altijd uit als het gaat om een fantastische bad guy en een toffe wereld waarin deze bad guy zijn gang kan gaan. Kom op Ubisoft, dit moet toch een stuk beter te doen zijn dan een Assassin’s Creed-film?

The Legend of Zelda
Het is altijd lastig of games een animatie-film moeten krijgen of juist een live action film. Bij Mario kan ik bijvoorbeeld me echt niet voorstellen dat een live-action film goed kan werken. Ik ben dan ook blij dat de aankomende Mario film een animatiefilm gaat worden. Maar bij the Legend of Zelda twijfel ik ontzettend. Laat ik voorop stellen dat ik het verhaal van the Legend of Zelda zeer geschikt vind om er een film van te maken.

Maar of ik het voor me kan zien dat Zelda, Link en Ganondorf gespeeld worden door acteurs? Dat lijkt me al weer een stuk lastiger. Zeker omdat de grafische stijl bij Zelda-games zo belangrijk is. Kijk maar naar the Wind Waker of Breath of the Wild. Misschien dat Nintendo – wanneer de nieuwe Super Mario film een succes wordt – ook wel the Legend of Zelda een kans in de bioscoop geeft.

Iets van Bethesda
DOOM is ooit al naar het grote scherm gekomen, maar andere titels van Bethesda lenen zich ook uitstekend voor een verfilming. De geruchten dat er een Wolfenstein-film aan zit te komen gaan al heel lang in het rond, hoewel het de laatste tijd behoorlijk stil is. Dat is jammer, want in 2012 werd een mogelijke Wolfenstein-film genoemd als een kruising tussen Captain America en Inglorious Bastards. Klinkt behoorlijk goed als je het mij vraagt.
Maar ook een Fallout-film zou ik graag willen zien. Het universum van Fallout zit vol met verhalen, en de post-apocalyptische setting is er eentje waar je een hoop mee kunt. Ook hier gaan al een tijdje flink wat geruchten over rond, maar het is er nooit echt van gekomen. En als we dan toch bij Bethesda zitten, laten we dan ook maar meteen de optie van een The Elder Scrolls-film onderzoeken. Ook deze serie geeft genoeg mogelijkheden om er eens een leuke film uit te gooien. Jammer genoeg is het er nog nooit van gekomen.

Borderlands
Een comedy en een gamefilm klinkt helemaal als een gevaarlijke combinatie, want voor je het weet wordt het ontzettend flauw. Toch klinkt een Borderlands-film heel erg goed. Opnieuw lijkt het er op dat deze film er ook gaat komen. In 2016 gingen er geruchten over de film, er zou zelfs al een screenwriter zijn gevonden. Helaas is het hierna ook weer behoorlijk stil geworden. Het lijkt een beetje het verhaal te zijn van de door mij genoemde mogelijke films. Het idee is er wel, het idee klinkt ook echt wel tof, maar de uitvoering is wel minder.

Laten we hopen dat die eerder genoemde films er uiteindelijk nog wel komen. Er zijn bovendien nog veel meer toffe ideeën! Wat te denken van een film rondom een van de BioShock-games? Portal zou ook een hilarische film worden. Over the Last of Us en Uncharted gaan ook al jaren geruchten. Zolang Uwe Boll maar weg blijft van de games, lijkt het mij een goed idee!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.