Laat de Gamescom maar beginnen

Laat de Gamescom maar beginnen

Twee jaar geleden was mijn ontgroening. Ik ging voor het eerst met enkele Gameparty-collega’s naar de Gamescom in Keulen. Het was een gebeurtenis die ik niet snel zal vergeten, want zo’n eerste beurs als pers is toch wel even anders dan ik gewend was. Dit jaar heb ik de eer om weer mee te mogen met dezelfde crewleden en wederom verslag te doen vanaf de grootste gamesbeurs van Europa. Tot vorige week was ik er nog niet heel erg mee bezig, maar ondertussen begint het toch wel te kriebelen en heb ik zin om naar Duitsland te gaan. Bij deze de vier games waar ik het meest naar uitkijk om meer van te gaan zien!

The Division
De beelden die we op de E3 zagen waren voor veel gamers een grote telleurstelling. Immers hadden ze niet meer de grafische kwaliteit die de eerste trailers wel hadden. Gelukkig was de game ook speelbaar op de beursvloer en vanuit de pers kwamen behoorlijk positieve geluiden over de gameplay. Zelf ben ik nog steeds heel erg nieuwsgierig naar deze titel en ik hoop dan ook dat ik hem op de Gamescom even aan de tand kan voelen door zelf te spelen. Nu weet ik dat Danny, onze cameraman, ook best enthousiast is over The Division dus misschien kunnen we hem samen wel even spelen. Kunnen we eens zien wie hier de beste schutter van ons tweeën is. Bovendien komt de game al in maart 2016 uit, dus het wordt weleens tijd om ermee aan de slag te kunnen.

Mirror’s Edge: Catalyst
Als je Gameparty een beetje in de gaten hebt gehouden dan weet je dat ik al sinds de aankondiging van Mirror’s Edge: Catalyst een zwak heb voor de game. Net als bij The Division komt de releasedatum steeds dichterbij en dus wil ik ook heel graag de controller van deze prequel van de originele Mirror’s Edge vasthouden. De beelden die ik heb gezien tonen een mooie spelwereld en de eerste verhalen zijn behoorlijk positief. Toch wil ik graag zelf ervaren of de game met een open wereld toch die flow van het origineel vast kan houden. En hoe blijft de gameplay overeind als je zelf geen wapens vast kan houden? Kortom: een nieuwe trailer is niet meer genoeg, ik wil deze game nu zelf gaan spelen!

Rockband 4 / Guitar Hero Live
Ik zet bewust beide games in deze titel, want ik ben even nieuwsgierig naar deze twee muziekgames. Beide kiezen voor een andere aanpak en ik heb nog niet kunnen beslissen welke nu voor de beste strategie heeft gekozen. Guitar Hero Live gaat voor de nieuwe ervaring door een ‘live’ publiek te tonen op het scherm, maar je moet wel een nieuwe gitaar kopen om te kunnen spelen. Rock Band 4 leunt daarentegen weer heel erg op het bekende concept en de bestaande muziekbibliotheek, maar kan wel gespeeld worden met de oude controllers. Plus- en minpunten voor beide titels dus. Hopelijk kan ik ze op de Gamescom bewonderen en misschien ook even spelen om even te proeven van beide strategieën.

https://www.youtube.com/watch?v=6SnIZgESm4c

HTC Vive
Ok, dit is natuurlijk geen game, maar wel een stukje hardware dat een belangrijke rol kan gaan spelen tijdens deze Gamescom. HTC biedt namelijk de mogelijkheid om hun Virtual Reality bril zelf te komen proberen tijdens een demo van 20 minuten. Thuis heb ik al kunnen spelen met de DK2 van Oculus Rift, maar de Vive voegt nog een belangrijk element toe aan de bril: beweging. Door middel van twee ‘sensor-blokken’ kan de computer zien waar je in de kamer staat en wat je doet. Deze bewegingen kunnen vervolgens overgezet worden naar de virtuele wereld, waardoor er ineens heel veel mogelijk is. Je kunt daadwerkelijk wegduiken achter een virtuele muur, omdat je beschoten wordt. Of rond een virtueel lijk lopen dat op de grond ligt. Wel vraag ik me af of deze bewegingen snel genoeg worden overgezet of dat je na enkele minuten al misselijk bent. Dat wil ik dus graag zelf ervaren.

Met dit lijstje heb ik nog maar een hele kleine blik geworpen op de games die ik hoop/verwacht te gaan zien in Duitsland. Want wat dacht je nog van World of Warships, Anno 2205 en Fallout 4? Of Quantum Break? Eén van de games die Microsoft speciaal niet heeft getoond op de E3 om hem tijdens de Gamescom uit de doeken te doen. Eén ding staat in ieder geval vast: ook dit jaar is de Gamescom weer een hele interessante beurs om als Europese gamer te gaan bezoeken.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.