Resident Evil: Revelations 2 krijgt datum

Resident Evil: Revelations 2 krijgt datum

In 1996 verscheen het eerste deel van Resident Evil, een game die niet alleen het horrorgenre maar de hele game industrie op zijn kop zette. Nu, negentien jaar later en wereldwijd meer dan 35 miljoen verkochte games verder, is het tijd om terug te keren naar de bron. Op 13 maart 2015 brengt Capcom Resident Evil: Revelations 2 uit op PlayStation 4, Xbox One, Playstation 3, Xbox 360 en PC. Een spiksplinternieuwe game met sterke banden naar het origineel. De hoofdrol is weggelegd voor de favoriet van vele fans: Claire Redfield. Een van de overlevenden van het zombie incident in Raccoon City. Dit keer raakt ze in de problemen op een afgelegen eiland waar de besmette monsters in de meerderheid zijn. Gelukkig krijgt ze hulp van Moira Burton, dochter van Barry Burton, de held uit de eerste Resident Evil-game.

‘Revelations 2’ is niet alleen een nieuw hoofdstuk binnen de bekende survival horror franchise maar ook een nieuwe insteek op de klassieke gameplay en tegenstanders. Het zijn dit keer niet de hersenloze zombies die achter Claire en Moira zitten. Het gaat in Revelations om ‘afflicted’, monsters die sneller bewegen dan ondoden en ook nog wapens kunnen gebruiken. Dit alles geeft een nieuwe dimensie aan survival horror en de speler moet alles op alles zetten om dit te overleven. Gamers kunnen met anderen in co-op spelen of tussen karakters wisselen om de vijanden te lijf te gaan of puzzels op te lossen.

Met Resident Evil Revelations 2 introduceert uitgever Capcom een nieuw model. De game wordt namelijk digitaal in losse afleveringen uitgebracht én volledig als fysiek. In februari verschijnen er verschillende episodes die het verhaal van Revelations 2 vertellen. Dit natuurlijk inclusief hart verzakkende cliffhangers en verrassingen. Zodra de laatste aflevering digitaal verkrijgbaar is komt de nieuwste Resident Evil op 13 maart ook compleet beschikbaar als fysiek product. Spelers kunnen dan het hele avontuur met vele extra’s achter elkaar spelen. Afleveringen zijn los verkrijgbaar voor €5,99. Ook is er een season pass te koop voor €24,99. De digitale downloads zijn te verkrijgen via PlayStation Network en Xbox Live. De fysieke game verschijnt voor PlayStation 4 en Xbox One (€44.99), PlayStation 3, Xbox 360 en PC (€39.99).

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.