Rob Pardo verlaat Blizzard

Rob Pardo verlaat Blizzard

Na zeventien jaar voor Blizzard te hebben gewerkt (onder meer aan Warcraft, Starcraft en Diablo) legt Rob Pardo zijn werkzaamheden bij de ontwikkelaar neer. Volgens Pardo was het een moeilijk besluit, maar was het de tijd om nieuwe uitdagingen aan te gaan en dromen na te jagen.

Ik kijk enorm uit naar de volgende stap in mijn carriere, inclusief alle uitdagingen die het gaat brengen. Ik zal de tijd bij Blizzard altijd koesteren en ben bijzonder trots op wat we met het bedrijf hebben kunnen bereiken. Voor een game-ontwikkelaar is Blizzard de beste plek om te werken. De passie en toewijding van elke medewerker zal me altijd bij gaan blijven. Of deze nu in het uitvoerende team zit of in de klantenservice, iedereen zet zijn beste beentje voor om de beste games af te leveren. De community is de reden dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ging en mijn ziel en zaligheid kon storten in de grote werelden en ervaringen die we hebben gecreëerd.

Pardo was vroeger een echte fan van het bedrijf. Het was dan ook zijn droom om voor Blizzard te werken. Het is niet bekend wie deze grote leegte binnen de ontwikkelaar op gaat vullen. Wat Pardo gaat doen is nog niet bekend, via Twitter gaat hij de mensen wel op de hoogte houden van nieuwe projecten.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.