Rock Band 4 mogelijk in oktober

Rock Band 4 mogelijk in oktober

Volgens het Britse magazine MCV zal de release van Rock Band 4 in oktober van dit jaar zijn. Daarnaast draait de game op 1080p met zestig frames per seconde.

It’ll be 1080p and will run at 60fps. I know there’s a vocal group of players that want to hear that. But what to me is more exciting is the online infrastructure of the consoles. It will open a lot [of] opportunities for us to support the game in more reactive, timely ways.

In een interview met de product manager van Harmonix blijkt dat er een compleet nieuwe engine voor de game geschreven is. Ook geeft de man aan dat hij weet dat gamers schreeuwen om deze resolutie en frames, maar dat hij meer onder de indruk is van de online infrastructuur van de nieuwe consoles. De game komt er beter uit te zien dan voorgaande delen en krijgt een realistischere belichting, betere character modes en animaties. MCV laat als laatste weten dat na Rock Band 4 ook Guitar Hero op de planning staat.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.