Rockstar geeft update GTA Online

Rockstar geeft update GTA Online

Wanneer je volgende week Grand Theft Auto Five koopt, krijg je Grand Theft Auto Online er gratis bij. Echter, de game zal pas ‘verschijnen’ op 1 oktober. Omdat we nog niet genoeg weten over deze versie van de game, doet Rockstar vandaag even haar boekje open.

Bij de release telt GTA Online meer dan 500 missies. Sommige hiervan kun je in je eentje doen, andere doe je met een team van spelers. Denk bijvoorbeeld aan bankovervallen waarbij drie spelers de bank binnengaan terwijl de vierde de motor van de auto laat lopen om zo snel weg te kunnen. De 500 missies spelen zich af na het verhaal van GTA V, waardoor je dus gewoon verder kunt gaan met je eigen personage. Het doel van de game is om zoveel mogelijk geld op je bankrekening te vergaren. Wanneer je sterft kunnen andere spelers het geld van je afpakken. Geld wat niet op de bank is gezet, op de bank staat het namelijk helemaal veilig. Met je bankpas in de game kun je dan ook gewoon betalen, zolang die duizenden dollars maar op je rekening staan.
Daarnaast laat Rockstar weten dat het mogelijk is om met een vrouw te spelen in GTA Online. Hierdoor zal de stad niet bevolkt worden door alleen maar mannen. Wanneer je overvallen bent door een andere speler is het aan jou om een som op zijn hoofd te zetten. Jawel, je kunt een bounty uitloven voor degene die de persoon in kwestie om weet te leggen. Wanneer je missies speelt, verdien je geld. Wanneer je in een team werkt kan de leider van je gang het geld netjes verdelen. Hij kan ook het geld voor zichzelf houden en proberen er mee weg te komen. Een rivaliteit tussen de mensen met wie je samenwerkt lijkt dus niet ondenkbaar.

Alle missies open via de Rockstar Social Club waardoor de ontwikkelaar steeds nieuwe content aan de game toe kan voegen en dingen aan kan passen. Om het allemaal gezellig te houden zorgt Rockstar er ook voor dat je online een drankje kunt doen met vrienden in je eigen appartement of in één van de huizen van je vrienden. Wij kunnen niet wachten.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.