Sacred Legends Review

Tot mijn grote spijt moet ik toegeven dat het gamen op handhelds echt een geruisloze dood aan het sterven is. De PlayStation Vita krijgt al lang geen topgames meer, en op de afgelopen E3 was de nieuwe Pokémon eigenlijk het enige wat Nintendo liet zien voor de 3DS. De belangrijkste oorzaak? Smartphones en tablets. Als we onderweg een spelletje willen spelen, dan spelen we tegenwoordig Angry Birds of Candy Crush Saga op onze telefoon. Diepgang zit er tegenwoordig haast niet meer in als je een spelletje onderweg wilt spelen, hoewel dat de laatste jaren gelukkig wel wat meer terug aan het komen is. Telefoons worden steeds krachtiger en dus kunnen we ook steeds grotere en mooiere games spelen. Op deze manier maken er ook een aantal console-games de overstap naar de telefoons en de tablets. Deep Silver gaat het ook proberen met Sacred. Weet Sacred Legends te overtuigen?

Misschien heb je wel eens een Sacred-game gespeeld. De laatste titel kwam uit voor de PlayStation 3 en Xbox 360 en zorgde voor best wat plezier. Het was simpele Hack and Slash fun, weinig opsmuk, maar het was wel best vermakelijk. Maar hoe vertaal je die gameplay nou naar je telefoon? Bovendien kiest Deep Silver ervoor om van Sacred Legends een free-to-play game te maken. Je kunt de game dus na het lezen van deze review zo downloaden uit de App Store. Een van de problemen met games op je iPad of op je telefoon zijn vaak de controls. Ik ben persoonlijk geen fan van de virtuele joystick en gelukkig is hier niet voor gekozen. Je personage loopt namelijk vanzelf.

Dit zorgt er voor dat de Hack and Slash-gameplay eigenlijk wat is ingeruild voor RPG-gameplay. Aan het begin van de game kies je een klasse. Ben je meer van het gevecht van dichtbij, of kies je er voor om als boogschutter van afstand je vijanden te verschalken. Op het moment dat je je niet hoeft te positioneren, dan is het vooral de vraag wanneer je welke aanval inzet. Een aanval doe je simpel met een druk op de knop. Moeten je aanvallen afkoelen, dan valt je personages vanzelf de vijanden aan met een standaard maar ook zwakkere aanval. Je kunt er zelf voor kiezen om je personage automatisch alle aanvallen te gebruiken. Dan ben je alleen aan het kijken hoe je personage het doet en zul je voornamelijk bezig zijn met het kijken naar je personage.

Natuurlijk is Sacred Legends meer dan een interactieve film. Het is namelijk wel zaak om je personage zo sterk mogelijk te maken. Dit doe je voornamelijk door menuutjes heen te klikken en je personage te upgraden. Ook kun je loot verzamelen en deze loot ook weer inzetten om je uitrusting te verbeteren. Grinden gaat dus zeker werken om je personage sterker te maken. Je wilt je personage sterker maken om zo drie sterren te kunnen halen in alle levels. Er is behoorlijk wat gear te verzamelen en ook behoorlijk wat levels te spelen. Maar hoe lang blijft het leuk? Dat is toch altijd een vraag die op de loer ligt bij free-to-play game op je mobieltje. Bovendien, als een game gratis is, zul je vanzelf gepusht of gedwongen worden om in-game aankopen te doen. Ik moet zeggen dat je behoorlijk ver kunt komen door gewoon af en toe een level te herspelen en je personage te upgraden. Ook kun je behoorlijk lang doorspelen zonder dat je moet wachten op bijvoorbeeld nieuwe levens of energie. Maar ik kan niet zeggen dat de game heel erg lang leuk blijft.

Het probleem wat de meeste free-to-play game parten speelt gaat helaas bij Sacred Legends ook op. Na een tijdje is de game gewoon saai geworden. Je bent voornamelijk bezig met levels doorlopen, wat voornamelijk bestaat op de aanval-knop drukken op het moment dat zijn cool-down tijd is afgelopen. Tussen de levels door ben je vooral bezig met op Upgrade drukken in een menu. Toch moet ik zeggen dat Sacred Legends ook een hoop dingen goed doet; zeker voor een free-to-play game. Zo ziet de game er echt prima uit, zijn er behoorlijk wat levels te doorlopen en is er ook behoorlijk wat loot te verzamelen. Je kunt lang doorspelen zonder dat je tegen een paywall aan loopt. Het is dan ook jammer dat de gameplay toch ietwat aan de saaie kant is. De actie die je normaal misschien wel van een Sacred game verwacht zul je niet aantreffen; het is toch voornamelijk kijken naar hoe je personage het er van af brengt in de gevechten. Mocht je toch nog eens een Sacred light willen spelen op je iPad, of eens een tactisch spelletje willen spelen terwijl je onderweg bent, dan is Sacred Legends best de moeite waard om eens te downloaden. Het is toch gratis!

Good

  • Het is gratis!
  • Ziet er best prima uit
  • Duurt lang voordat je de paywall tegenkomt

Bad

  • Saaie gameplay
  • Weinig variatie
  • Had wat meer actie in mogen zitten
7

Goed

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.