Samsung komt met VR headset

Samsung komt met VR headset

Engadget heeft van ‘bronnen dichtbij Samsung’ vernomen dat het bedrijf bezig is met de ontwikkeling van een virtual reality headset, die dit jaar nog zal worden aangekondigd. De headset wordt ontwikkeld voor toekomstige Samsung tablets en telefoons en is gericht op videogames. Enkele ontwikkelaars hebben al een developers’ kit in handen gekregen.

Met de VR headset zal Samsung de concurrentie aangaan met Oculus Rift en Project Morpheus. Het bedrijf is van een plan een sterke positie te bemachtigen door de headset onder andere met een relatief laag prijskaartje te verkopen.

De headset mag niet in verwarring worden gebracht met de ‘Samsung Gear Glass’, waarvan vorige week geruchten opdoken. Deze technologie is vergelijkbaar met ‘Google Glass’ en zal dan ook een grote concurrent vormen, indien de geruchten kloppen.

Samsung heeft Engadget ge├»nformeerd voorlopig geen commentaar te willen leveren op ‘geruchten en speculaties’. Echter heeft ook Business Insider bevestiging gekregen betreft de VR van andere bronnen ‘dichtbij Samsung’.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.