Scribblenauts Showdown aangekondigd voor Xbox One, PlayStation 4 en Switch

Scribblenauts Showdown aangekondigd voor Xbox One, PlayStation 4 en Switch

Warner Bros. Interactive Entertainment heeft vandaag de komst van Scribblenauts Showdown aangekondigd, een nieuw computerspel gebaseerd op de creatieve franchise. Het spel bouwt voort op de party- en puzzelcreativiteit uit de spellenreeks en bevat twee nieuwe speltypen voor één tot vier spelers. Scribblenauts Showdown is vanaf 7 maart verkrijgbaar voor de Nintendo Switch, PlayStation 4 en de Xbox One.
“Scribblenauts Showdown biedt leuk en fantasierijk speelplezier, met de humor waar de fans van Scribblenauts™ dol op zijn. Ook bevat het spel nieuwe sociale elementen om vrienden en familieleden uit te dagen,” aldus Steven Chiang, Executive Vice President, Production, Warner Bros. Interactive Entertainment. “In deze snelle party-speelwijze kan iedereen zijn eigen creativiteit op de proef stellen, ongeacht zijn of haar vaardigheidsniveau.”

In de showdown-modus voor maximaal vier spelers moet je door middel van een op kaarten gebaseerde strategie en je creatieve vaardigheid zien te winnen. Voor de woordspelletjes moet het beste voorwerp of personage uit het uitgebreide Scribblenauts™-woordenboek met meer dan 30.000 woorden worden gehaald om een tegenstander te overtreffen. In de snelheidspelletjes wordt de speler die het eerst een bepaalde opdracht voltooid beloond. Je vorderingen worden op een spelbordachtige kaart weergegeven. Er zijn diverse manieren om een achterstand in te halen, dus iedereen heeft de kans om te winnen. Hierdoor blijft het spannend tot het einde!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.