SD-kaarten Nintendo Switch niet uitwisselbaar

SD-kaarten Nintendo Switch niet uitwisselbaar

We wisten al even dat save files niet over te zetten zijn naar een andere Nintendo Switch. Dit weigert Nintendo. Zelfs wanneer je het via de cartridge of een SD-kaart doet. Nu blijkt dat Nintendo meer beperkingen in de Switch heeft zitten. De SD-kaarten kunnen namelijk niet gedeeld worden. Tenzij je de complete Switch-data er vanaf gooit. Polygon probeerde de SD-kaart van een Switch in een andere Switch te stoppen, maar bij het opstarten kwam een vervelend bericht in beeld.

The microSD card is being used by another Nintendo Switch console or was used on this console before it was initialised. Delete the Nintendo Switch data on the microSD card to use it on this console.

Save data, screenshots, and other data not related to Nintendo Switch won’t be deleted. You can remove the microSD card if you don’t want to use it on this console.

Grappig aan dit bericht is dat er duidelijk staat dat save data gedelete moet worden. Momenteel is het nog niet mogelijk om je save data op een SD-kaart op te slaan, de kaart kan puur gebruikt worden voor games en screenshots. Mogelijk gaat dit in de toekomst dus veranderen.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.