SingStar Celebration Review

Eefje gaat zingend het nieuwe jaar in

De PlayLink games zijn een lijn van spellen voor PlayStation 4 die gebruik maken van de smartphone. Bij Knowledge is Power en Hidden Agenda leverde dat originele ideeën op, maar bij SingStar Celebration is de game uiteraard wat SingStar altijd al is geweest, een karaoke game. Het grote verschil is dat je het spel dit keer helemaal kunt spelen met je Phone als microfoon.

De game werkende krijgen is kinderlijk eenvoudig. Je download de juiste app uit de PlayStore of van Itunes, synchroniseert even met de console en zingen maar. In tegenstelling tot de andere PlayLink games werkt de SingStar app enkel met je mobiel en niet je tablet, maar geef toe, hoe idioot zou het zijn om te staan zingen in je iPad?

Het belangrijkste is dat het gewoon werkt, heel goed zelfs. Ik heb nog een USB microfoon liggen van een Guitar Hero-game die ook gewoon werkt, maar kwalitatief is er geen enkel verschil. Je telefoon registreert moeiteloos of je de juiste noten haalt of een kat staat te misbruiken, en daar draait het bij een game als dit toch om niet waar? De game spelen met je mobiel biedt zelfs een niet te onderschatten voordeel en dat is in het maken van playlists. Je kan tot tien songs tegelijk in een speellijst plaatsen, wat met de controller gewoon een heel gedoe is. Met het appje op je phone is het echter vingervlug geregeld. Zingen maar!
Natuurlijk is het erg leuk en aardig dat de game goed werkt. Dat is nou wel het minimum dat je van een spel zou mogen verwachten uiteraard, maar grote vraag is uiteraard of het ook leuk is. Tja, zoiets is uiteraard erg subjectief met een game als dit. Het is karaoke, je zingt mee met de tekst die op je tv komt, klaar. Op je eentje is er dus niet echt iets aan, maar als je samen met wat vriendinnen bent en er staat een goeie fles Prosecco op tafel…dan echt wel. Van alle PlayLink-games is dit duidelijk het meeste gericht op effectieve party’s. Je kan gewoon duetten zingen of het opnemen in competitieve modi zoals eentje waarbij je beoordeeld wordt op wie het beste vijf refreinen van random nummers kan zingen. Als partygame kan het zeker weten tellen. Er staan dertig tracks op de disc en laat ons eerlijk zijn, niet alles is erg tof in die line up. Nummers van Brandi Carlile, Zara Larsson en Ella Henderson doen me bitter weinig en waarom staat er een U2 song op als je met I still haven’t found een van de meest duffe uit hun bibliotheek plukt? Daar staat tegenover dat sommige andere nummers dan weer wel erg tof zijn om te zingen. Hello van Adele is heeeerlijk melig, maar bijvoorbeeld Fancy van Charlie XCX, Oops i did it again van Britney Spears of One way or Another van Blondie zijn gewoon vet. En wat te denken van Closer van The Chainsmokers? Ik ben verre van een fan van die kerels om het zacht uit te drukken, maar het levert wel een erg leuke karaoke-song op. Uiteraard zijn alle nummers voorzien van hun eigen videoclip wat het visueel aantrekkelijker maakt dan de beelden van vliegende meeuwen die ze in de karaokebar om de hoek gebruiken.

Dertig nummers is uiteraard een tikje karig, maar dit is dan ook een game die aan een erg zacht prijsje in de rekken ligt. Je hebt de mogelijkheid om tegen betaling extra nummers uit de ruim 700 nummers tellende bibliotheek te downloaden. Het is aan bijna twee Euro per nummer misschien aan de prijzige kant, maar voor die drie nummers waar je echt dol op bent het overwegen waard als het je feestje nieuw leven in kan blazen..

Good

  • Het is karaoke!!
  • Leuk met vriendinnen
  • Gebruiksvriendelijk, iedereen zingt mee met de phone

Bad

  • Beperkte tracklist
  • Extra nummers zijn prijzig
7.1

Goed

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.