Sony geeft verkoopstatistieken vrij

Sony geeft verkoopstatistieken vrij

Sony heeft vannacht een hoop games laten zien tijdens haar persconferentie. Nu geeft de gigant wat verkoopmijlpalen. In totaal zijn er per 11 juni 2017 wereldwijd meer dan 60,4 miljoen PS4’s verkocht. Ook de verkoopcijfers van PS4-software, aangevoerd door games zoals Horizon: Zero Dawn, blijven sterk. Wereldwijd zijn er per 11 juni 2017 meer dan 487,8 miljoen games verkocht in de winkel en digitaal via PlayStation Store. De gebruikersactiviteiten van het complete PlayStation-ecosysteem maken dankzij het sterke momentum van de PS4 een groei door.

Per eind maart 2017 telt het PlayStation-ecosysteem wereldwijd meer dan 70 miljoen actieve gebruikers per maand en zijn er wereldwijd 26,4 miljoen betalende PlayStation Plus-abonnees. Ook klokken actieve PS4-gebruikers in totaal meer dan 600 miljoen uur per week op het platform

“We zijn onze fans en partners uit alle hoeken van de wereld zeer dankbaar voor hun voortdurende steun aan PS4”, aldus Andrew House, President en Global CEO van Sony Interactive Entertainment. “Het PS4-platform is in de bloei van zijn leven. Dit jaar worden de beste exclusieve games en partnergames uitgebracht, die stuk voor stuk volledig gebruikmaken van de kracht van het PS4-systeem. We zijn vastberaden ons PS4-ecosysteem verder uit te breiden door het portfolio van PlayStation VR-content te vergroten, onze netwerkservices te verrijken en baanbrekende software aan te bieden. We blijven de beste entertainmentervaring mogelijk maken, zodat de PS4 de beste plek is om te spelen.”

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.