Spotify verbetert spelervaring van gamers met nieuwe Gaming categorie

Spotify verbetert spelervaring van gamers met nieuwe Gaming categorie

Ben je op zoek naar een uptempo nummer om je klaar te stomen voor een gaming marathon? Of juist een rustige melodie voor als je met vrienden speelt en je je moet concentreren op nieuwe tactieken? Dan heeft Spotify iets nieuws gelanceerd waarmee je jouw spel naar een hoger niveau kunt tillen.

Vanaf nu kun je al jouw favoriete gaming muziek en soundtracks terugvinden in één categorie. Hier vind je ook exclusieve, gecureerde playlists, zoals die van Power Gaming, RetroWave, Day[9], Sneaky Zebra en Top Gaming Tracks. Binnen de categorie vind je ook honderden gaming tracks, van nostalgische monotone nummers uit de jaren ’80 tot de nieuwste releases. En dit is nog maar het begin.

Het nieuwe platform www.spotify.com/gaming helpt je daarnaast bij het creëren van een persoonlijke gaming playlist. Hiermee kun je eenvoudig door alle gaming content op Spotify bladeren, gesorteerd op alfabetische volgorde. Dus of je nou als Italiaanse loodgieter te werk gaat, tegen hordes vijanden vecht of Barcelona verslaat in Camp Nou, Spotify heeft nu de perfecte soundtrack voor jou.

De nieuwe categorie voor gaming is vanaf nu beschikbaar via het ‘Bladeren’ menu op alle platforms, inclusief iOS, Android, desktop en PlayStation.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.