Square Enix brengt grootste line-up ooit naar Gamescom

Square Enix brengt grootste line-up ooit naar Gamescom

Square Enix heeft de grootste line-up ooit onthuld voor Gamescom 2015. De uitgever presenteert een aantal premières op de grootste handels- en consumentenbeurs voor interactief entertainment met meer dan 1100 vierkante meter aan standruimte en 200 hands-on stations voor gamers die de binnenkort verwachte releases van Square Enix willen uitproberen.

Van 5 tot 9 augustus kunnen bezoekers van de Gamescom in Keulen (Duitsland) hands-on gaan met talloze toptitels uit de portfolio van Square Enix. Dat geldt tevens voor de eerste hands-on voor consumenten ter wereld van de spectaculaire actiegame Just Cause 3. Daarnaast kunnen gamers uitkijken naar hands-ons van de bekroonde MMO Final Fantasy XIV: Heavensward, de veelgeprezen indie-adventure Life is Strange, de actie-RPG Dragon Quest Heroes: The World Tree’s Woe and the Blight Below en de binnenkort verwachte pc-versie van Final Fantasy Type-0 HD. Andere Europese premières voor de consument zijn de live-theaterdemonstraties (in het Duits) voor Hitman van Io-Interactive en Deus Ex: Mankind Divided van Eidos-Montréal in het Square Enix-theater. Het grote podium van de stand heeft tenslotte als centraal thema de binnenkort verwachte fantasy-hit Final Fantasy XV. Bezoekers worden getrakteerd op een aantal spectaculaire podiumpresentaties met veel bekende gasten en nieuwe inzichten in het langverwachte spel: een paar fans krijgen zelfs de kans om Final Fantasy XV -Episode Duscae- 2.0 op de stand te spelen.

Consumenten die in de rij staan voor een van de presentaties of hands-on stations kunnen de tijd doden met de mobiele releases Lara Croft: Relic Run en Hitman Go op een van de vele mobiele hands-on stations. MMO-fans worden te wapen geroepen in de Final Fantasy: Battle Arena (hal 9, C51), waar gamers het opnemen tegen alle sterke primals in het spel om aantrekkelijke prijzen te winnen. Het livecommentaar op de Final Fantasy XIV wordt opnieuw verzorgd door de ervaren ESL-commentators Mori, Hendrik en A1m. Phil Rogers, CEO Square Enix Americas and Europe:

Op de E3 van dit jaar presenteerden we een van onze grootste line-ups in jaren, inclusief diverse onthullingen van nieuwe games. Op de Gamescom 2015 breken we een nieuw record met de grootste show in onze geschiedenis. We vinden het geweldig om onze sensationele portfolio niet alleen aan vertegenwoordigers uit de industrie, maar aan gamers uit de hele wereld te kunnen presenteren. Square Enix presenteert de grootste franchises op grootschalige wijze.

Fans worden ook uitgenodigd voor een bezoek aan de stand van Square Enix Products in hal 5.1, stand C12, om merchandising voor alle geliefde Square Enix-merken te bekijken en te kopen.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.